Ida ja Lääne kohtumine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Gasanov on pühendunud  idamaiste pillide õppimisele.
Sergei Gasanov on pühendunud idamaiste pillide õppimisele. Foto: arhiiv

Eile Jaani kirikus alanud Viljandi vanamuusika festival jätkub täna Bonifatiuse gildi pööningul vene muusikute duo Vladimir Šuljakovski (viiul, vioola) ja Sergei Gasanovi (sitar, duduk, bansuri) kontserdiga «Euro-Aasia projekt», mis kompab piire Ida ja Lääne muusikamaailma vahel.

Kõlavad india raagad, aseri mugaamid, armeenia rahvamuusika ning Jacob van Eycki, Johann Sebastian Bachi ja vene barokkhelilooja Ivan Handoškini teosed. Multiinstrumentalist Sergei Gasanov on pühendanud oma elu eksootiliste idamaiste pillide õppimisele, et jõuda lähemale Idamaade muusikas peituvale müstilisele kogemusele. Vladimir Šuljakovski on Euroopa varajase muusika esitamise traditsioonide austaja.

Nende kahe koostöös sündiv kontsert veenab, et Euroopa ja Aasia muusikamaailm ei olegi teineteisest nii kaugel, kui esialgu paistab. Vladimir Šuljakovski esines ka 2008. aasta festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles