Suvitajad valvurile vastu ei hakka

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevitajad kipuvad sildile kirja pandud keelust üle astuma.
Päevitajad kipuvad sildile kirja pandud keelust üle astuma. Foto: Aivar Aotäht

Viljandi järve ääres valvet pidava turvafirma Articard töötaja Aleksander Jakubelovitši sõnul on rannas käivad inimesed enamasti sõbralikud ning ülbitsemist tuleb harva ette.

Aleksander Jakubelovitš, mis kellast inimesi järve ääres näha võib?

Ikka päris vara. Kui hommikul kell 9 tööle tulen, on ujujad ja päevitajad juba kohal.

Mis rannavalvurile kõige rohkem peavalu tekitab?

Põhiliselt ikka väiksemad korrarikkumised ja kurtma on tuldud, et klaasikillud on liiva all ning lapsed astuvad neile otsa. Minnakse ka liiga suure hulgaga paadiga sõitma. Inimesed on kavalad: paati läheb nõutud arv inimesi, kuid kaugemal võetakse veel sõpru peale. Need paadid kutsume kaldale ja kui nad ei tule, tõmbame ise ning edasi tehakse neile trahvi.

Üldiselt on aga inimesed väga sõbralikud ja mõistlikud. Kui midagi ütleme, seda ka tehakse. Ülbitsejaid tuleb väga vähe ette.

Kas sellel suvel on ka midagi teisiti kui eelmistel?

Ei ole eriti, ikka samad mured. Järelevalveta lapsi on palju. Kui mõnelt lapselt küsid, kellega ta siin on, vastab ta: «Sõbraga!», aga sõber on sama väike kui tema ise. Keegi vanematest peaks ikka lapsega kaasas olema.

Silt keelab paadisillal päevitamise, ometi päevitatakse ka seal. Miks seda teha ei tohiks?

Eks see ole pigem sellepärast, et kiputakse ka paatidel ja vesiratastel turnima, aga seda eeskirjad ei luba. Minu poolest võiks seal ainult päevitada küll.

Tulekul on palju festivale. Kas ka randa pannakse selleks ajaks välja tugevdatud valve?

Jah, festivalide ajal on ka öösiti valve väljas ja päeval on kahe töötaja asemel kolm. Teeme koostööd turvafirmaga G4S ja politseiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles