Koerad võistlesid kõrvetavas päikeses

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aristokraatlik Itaalia väikehurt on kuulunud näiteks kuninganna Victoria I lemmikute hulka.
Aristokraatlik Itaalia väikehurt on kuulunud näiteks kuninganna Victoria I lemmikute hulka. Foto: Kenno Soo

Laupäeval Viljandi järve ääres peetud koertenäitusel oli üle 450 osaleja Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt ja Ukrainast.

Koerad võistlesid kümnes klassis, alustades kutsikatest ja lõpetades paaridega. Parima koera tiitli võitis Azawakhi tõu esindaja Lätist. Näituse toimkonna esimehe Siret Sügise meelest oli see Põhja-Aafrikast pärit hurdatõu esindaja kogu näituse kõige eksootilisem osaleja.

Viljandi koertenäitusel kolmandat korda osalenud kuldsete retriiverite omanik Triin Edula jäi ettevõtmisega rahule. Kuldseid retriivereid on võistlustel enamasti kõige rohkem ja neiu ütlemist mööda oli neid laupäeval Viljandis lausa 30 ringis.

«Kui mõne tõu esindajaid on näiteks kolm, pole huvitav võistelda,» leidis Edula. Seega võis ta tulemustega rahul olla, sest lõpparvestuses sai tema koer Betty emastest kolmanda ning Bella emaste veteranide arvestuses teise koha.

Päeva miinusena tõi Edula välja erakordselt palava ilma. Tema sõnul tekitas õudu seik, kui üks noor Vene hurt päikese käes kokku kukkus. Siiski leidis neiu, et organiseerijad tegid võistlejate heaks kõik, mis nende võimuses oli, ja üldiselt korraldus sujus.

Tegemist oli drive-in näitusega, mis tähendab, et osalejal on lubatud saabuda näitusepaigale ligikaudu tund enne tema tõu hindamise algust ja lahkuda kohe pärast hindamise lõppu, juhul kui koer ei osale rühmavõistlusel. On ka näitusi, kus osaleja peab jääma lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles