Abja vallas tapeti mees oma koduuksel

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
54aastane mees lasti maha laupäeva lõuna ajal Atika külas kortermaja ees.
54aastane mees lasti maha laupäeva lõuna ajal Atika külas kortermaja ees. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeva pärastlõunal võttis väikeses Atika külas purjus mees oma korterist jahipüssi ning tulistas maja ees seisvat naabrit sõna lausumata otse südamesse.

Ükski samal ajal hoovis viibinud inimene ei osanud eile «Sakalale» seletada, mis sundis 48aastast meest relva haarama. Pärast tulistamist viis mees, keda külarahvas kutsub Miraiks, registreerimata jahipüssi tuppa tagasi, istus maja ette trepile ning ootas, kuni kohale jõudsid kiirabi ja politsei.

Politseinikud viisid mehe arestimajja. Kohus andis esmaspäeval loa hoida mõrvas kahtlustatavat vahi all vähemalt kuus kuud, kuni kestab eeluurimine.

Neli pealtnägijat

Tulistamisel oli mitu pealtnägijat. Majaelanik Anne sõnul olid seal peale hukkunud Kermo veel tema sõber Taivo ning hukkunu 10- ja 13aastane tütar.

Taivo oli oma jutu järgi tulnud Kermole külla, et arutada pliidi ehitamist. Nad istusid puu all ja jõid õlut. Lõuna ajal tuli koju Kermo naaber Mirai ning küsis oma õhupüssi järele.

Taivo kirjeldust mööda läks Mirai seda korterisse otsima, kuid naasis hoopis jahipüssiga. Segastel asjaoludel tehtud lask tabas Kermot pealtnägijate ütlemise järgi südamesse ning surm oli silmapilkne.

Anne arvates tahtis Mirai tulistada hoopis Taivot, sest too olevat temaga joomise pärast tõrelnud. Ka tapmise päeval oli Mirai joonud.

Taivo sõnul oli Mirai talle eelmisel õhtul helistanud ja imestanud: «Sa elad alles?» Et mees oli tõenäoliselt purjus ja tema jutt oli äärmiselt segane, katkestas Taivo kõne.

Siiski polnud Taivo päris kindel, et just tema oli sihtmärk. Ta lisas, et Miraiga on probleeme ainult siis, kui too on purjus.

Süüdistatakse mõrvas

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai sõnul ei kinnita prokuratuur võimalust, et tulistaja tahtis tappa teist meest.

«Tapmise motiivid selgitatakse välja menetluse käigus,» ütles Tammai.

Juhtumi uurimiseks on algatatud kriminaalmenetlus mõrva paragrahvi alusel. Süüdi mõistmise korral ootab meest 8—20 aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles