Torm näitas oma väge Halliste vallas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülitugevad tuuleiilid murdsid laupäeva õhtul Lõuna-Viljandimaal hulga puid. Kõige rohkem tegi raju pahandust Õisu ja Halliste ümbruses.

«Nii kõva raju oli, et välja polekski julgenud minna,» tunnistas Ülemõisas töötav Jaanus Pitk. Torm kestis seal ligi kümme minutit, puhus väga tugev tuul ning sadas nii vihma kui rahet.

Tuule jõud oli nii suur, et Õisu lähedal veeresid mitmesajakilogrammised heinarullid ühe talumehe heinamaalt teise maale.

Jaanus Pitk oli tunnistajaks, kuidas tuul Ülemõisas garaaži katuselt harjalaua lahti sikutas ning selle ühe auto tagaaknasse lennutas. Vihm sadas otse vastu seinu ning vesi tungis pragude kaudu majadesse.

Nii mõneski hoones olid põrandad pärast tormi veega kaetud. Raheterad, mis maale langesid, olid eri inimeste kirjeldust mööda kuni sentimeetrise läbimõõduga.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige sõnul oli päästjatel pärast tormi palju tööd. Kõige rohkem abi vajasidki just Halliste valla elanikud.

Esimene tormijärgne kõne tuli kell 17.03, mil torm liikus Viljandist Abja poole. Siis oli äike löönud Viljandi lähedal Vardi külas puusse ning  puu ümbruses oli süttinud kulu.

Kell 18.02 käisid päästjad Õisu alevikus teelt murdunud puud eemaldamas. Kell 18.24 teatati, et Ülemõisa külas on puu maja katusele kukkunud. Päästjad märgistasid ohuala ja majaomanik hakkas õnnetuse tagajärgi likvideerima.

Kella 18.39 paiku lõi äike Halliste alevikus puusse ja süütas selle. Viis minutit hiljem kutsuti päästjad uuesti Õisusse, et vabastada tee murdunud puust. Mitu puud langes samal õhtul teele ka Tartumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles