Bingo viis ratsutaja pjedestaalile

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenberg ja hobune Bingo läbisid maailmakarikavõistluste raja kaks korda eksimusteta, kuid pidid ikkagi leppima kolmanda kohaga.
Gunnar Klettenberg ja hobune Bingo läbisid maailmakarikavõistluste raja kaks korda eksimusteta, kuid pidid ikkagi leppima kolmanda kohaga. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Viljandimaa esiratsutaja Gunnar Klettenberg lõpetas Eestis peetud maailmakarikavõistluste etapi hobusega Bingo kolmanda kohaga, ehkki läbis raja kaks korda täiesti puhtalt.

«Pidin startima ümberhüpetele esimesena ning üritasin läbida parkuuri puhtalt,» selgitas Klettenberg hiljem. «Tagant tulijatel oli selles mõttes eelis.»

Pühapäeval Ruilas peetud maailmakarikavõistluste etapil läbisid 160sentimeetrise parkuuri põhisõidu vigadeta kolm sportlast, lisaks Klettenbergile ka Tiit Kivisild hobusega Calina ning Heiki Vatsel ratsuga Fee.

Ümberhüpete eel loositi Klettenberg esimeseks startijaks. «Bingo on väga kiire hobune ning tagant tulles oleksin ehk rohkem riskinud,» arvas ratsutaja. Esimesena sõites seadis ta eesmärgiks läbida rada puhtalt. Sellega said hakkama ka tagant startinud Kivisild ja Vatsel.

«Teistel oli ka õnne rohkem,» nentis Klettenberg. «Kivisillal oli seda eriti palju.»
Kui etapil sai Viljandimaa mees kolmanda koha, siis maailmakarikavõistluste arvestuses lähevad talle kirja teise koha punktid: parimat aega näidanud ja sõidu võitnud Kivisilla tulemust ei võeta arvesse, sest ta startis väljaspool arvestust.

Klettenberg ei omista sellele erilist tähtsust, sest sportlasele loeb võistluste tulemus. Kolmandat kohta pidas ratsutaja heaks, sest oli läbinud sõidu puhtalt.

Enne pühapäevast suurt võistlust selgitati Ruilas ka Eesti meistrid. Seda tiitlit ei pea siinsed tipud siiski eriti tähtsaks, seetõttu startisid meie parimad ratsutajad meistrivõistlustel teiste hobustega.

Klettenberg oli stardis oma viimase aja parima hobuse, Ulrike R-iga, ehkki see ratsu pole praegu parimas vormis ning peatselt saabub Hollandist arst teda kontrollima.
Meistrivõistluste avapäeva lõpetas Klettenberg kolmandana, kuid langes teisel päeval kuuendaks. Laupäeval võitis ta Bingoga 145sentimeetriste takistustega sõidu.

Hobuste praegust seisu nimetas Klettenberg normaalseks. Kõige stabiilsemaks ratsuks on tal praegu kujunenud Bingo. Augusti teisel poolel peaks uuesti heasse vormi tõusma endine esiratsu Ulrike R ning kiirusparkuuride jaoks on Klettenbergil Agadez.

Nüüd seisavad hobustel ja ratsutajal ees kiired päevad: juba homme sõidavad nad Venemaale, et osaleda Peterburis peetaval maailmakarikavõistluste etapil, ja sealt siirduvad Riiga järgmisele etapile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles