Vanatehnika huvilised pidasid kokkutulekut

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade tsiklite kokkutulek Viljandis.
Vanade tsiklite kokkutulek Viljandis. Foto: Peeter Kümmel

Üle saja osaleja rohkem kui 70 vana rattaga pidasid maha kokkusaamise, millele lisasid vürtsi rahe ja äike.

Unic-Moto korraldatud vanatehnikahuviliste kokkusaamine läks klubi Viljandi sektsiooni esimehe Tarmo Riisenbergi sõnul korda. «Osalejaid ja rattaid tuli rohkem, kui olime arvanud,» ütles ta. Lisaks eestlastele oli külalisi Lätist ja Soomest.

Vanim ratas oli pärit aastast 1911 ning vanemad Viljandimaa lõunaosas ringsõidu kaasa teinud rattad olid kokku pandud aastal 1928. Ringsõidult tagasi pöörduvaid motohuvilisi tabas torm koos rahe, äikse ja paduvihmaga.

«Puud olid horisontaalis ja ühel mehel lõi rahetera põse veriseks,» kommenteeris Riisenberg osalisi laupäeval üllatunud maru. «Isegi vanemad mehed ütlesid, et pole sellist tormi Viljandis varem näinud.»

Tuju oli kõigil siiski hea ning rajust sai seik, mida Riisenbergi sõnul ka hiljem meenutatakse.

Viljandi maagümnaasiumi staadionil peetud näitus meelitas kohale ka linnakodanikke. Maagümnaasiumi spordivälja ei olnud näituseks valitud põhjuseta: nimelt avaldati sellega austust Eesti Vabariigi hakul sealt alguse saanud sõitudele.
«Tahtsime sellega pikale traditsioonile austust avaldada,» sõnas Riisenberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles