Maailmameistrivõistluste esimene päev publikut ei meelitanud

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummikut lennutasid üle staadioni ka päris pisikesed.
Kummikut lennutasid üle staadioni ka päris pisikesed. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kõrvetav päike, üle platsi leviv kummilõhn ning pooltühi tribüün iseloomustasid saapaheite maailmameistrivõistluste esimest päeva Viljandi staadionil. Küll aga õnnestus eestlastel võita mitu medalit.

Pärast ärevaid hetki, kui mõõtjad olid üüratuna tunduva musta kummiku maandumispaika jõudnud, tehti soome keeles teatavaks mõõtmise tulemus: 49 meetrit.
«Ohoo!» kostis selle peale tribüüni viimaselt, veel päikese eest varju jäävalt toolirealt soomlaste vaimustushüüd.

Peale põhjanaabrite võis näha itaalia-, vene- ja üksikud eestikeelseid kirju kandvas rõivastuses võistlejad. Veel peaks osalejaid olema Poolast, Rootsist ja Saksamaalt.

Eile lõunaks oli eestlastel täiskasvanute arvestuses kaks medalit: 20aastaste meeste arvestuses sai kulla viljandlane Sander Vaarpuu, kes viskas kummikut 49.54 meetrit, ning 35aastaste meeste arvestuses pälvis hõbeda Eesti rekordi omanik Marek Gordejev, kelle tulemus oli 47.99.

Kaheksa-aastaste tüdrukute arvestuses esikoha pälvinud viljandlane Kaisa-Liisa Väli on peaaegu veteran: ema sõnul on ta võistlustel osalenud alates esimesest eluaastast — kohe, kui käima hakkas. Võistlustel on Väli käinud ka Poolas ja Soomes, augustis ootab teda aga karikavõistluste etapp Rootsis.

Eile ootas oma järge ka tüdruku vanaema Maie Väli. «Nii ja naa võib minna,» ei hakanud ta tulemust ennustama.

Võistluse peakorraldaja Valeri Luukka jäi publikuhulgaga rahule. Samuti on need suurimad maailmameistrivõistlused: võistlejaid oli kokku peaaegu 300. «Mõnus melu,» sõnas Luukka.

Eestis korraldatavad saapaheite meistrivõistlused on järjekorras kahekümnendad. Tuleval aastal leiab võistlus aset Venemaal.

Täna on Viljandi linnastaadionil naiste ja meeste meistrivõistluste finaalid. Kes aga pelgab palavat ilma, võib võistlust jälgida reaalajas internetilehel www.saappanheitto.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles