Viljandi linnapea palk esikümnesse ei mahu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Loit Kivistik
Linnapea Loit Kivistik Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuus 2146 euro suurust palka teeniv Viljandi linnapea Loit Kivistik ei pääse selle näitajaga Eesti linnapeade palgaedetabelis esimesse kümnesse.

Enam kui 3000 euro suurust ametitasu saavad ühes kuus Tallinna, Tartu ja Pärnu linnapead, selgub Riigi Teatajas avaldatud majanduslike huvide deklaratsioonidest.

Kõige suurem ametipalk on pealinna juhil Edgar Savisaarel, kes teenib 3286 eurot kuus, Tartu linnapea Urmas Kruuse ametipalk on 3195,58 eurot. Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ametipalk on küll 2876 eurot, ent sellele lisandub 20 protsendi suurune esindustasu.

Viljandi linnapead edestavad palga suuruse poolest veel Kohtla-Järve, Maardu, Narva, Saue, Loksa, Keila ja Rakvere kolleegid. Kivistiku tasu on selles tabelis 11. kohal.

Valdava enamuse linnapeade palk jääb 2000 ja 1000 euro vahele. Võhma linnapea Avo Põdra 1214 euro suurune palk on samas tabelis 28. kohal.

Ainsana teenivad Eestis alla 1000 euro kuus Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg (921 eurot) ja Püssi linnapea Enno Mägar (830 eurot).

Volikogu otsuse kohaselt kerkib Viljandi linnapea palk sarnaselt teiste linnatöötajatega septembris seitsme protsendi võrra.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles