Ettevõtjad hakkavad päikeseenergiat püüdma

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaal kasutab päikesest toodetavat elektrit Estonia piimafarm. Et selle hind on fikseeritud, ei pea põllumajandusettevõte esialgu kartma elektri kallinemist ega maksma võrgutasu.
Järvamaal kasutab päikesest toodetavat elektrit Estonia piimafarm. Et selle hind on fikseeritud, ei pea põllumajandusettevõte esialgu kartma elektri kallinemist ega maksma võrgutasu. Foto: Eesti Energia

Viljandimaal alustavad sügisel tööd kaks Eesti Energia päikeseelektrijaama. Üks neist tuleb osaühingule Karpo kuuluva Tarvastu piimafarmi katusele, teine puitu töötleva osaühingu Valge VN tootmishoone kõrvale ning need annavad ettevõtetele päikeseenergiat järgmised veerand sajandit.

Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte Enefit Green juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul pakutakse äriklientidele päikeseelektri kasutuselevõtuks täisteenuslahendust, mis aitab olla keskkonnasõbralik ilma lisainvesteeringuteta ning suunata oma ressurss põhiärisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles