Remont pani Halliste rahvamaja särama

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsurühm Sõsare tunneb ennast renoveeritud saalis suurepäraselt.
Tantsupoosi on sisse võtnud ka nende juhendaja Anu Kangur (paremal) koos Laine Pedajaga.
Rahvatantsurühm Sõsare tunneb ennast renoveeritud saalis suurepäraselt. Tantsupoosi on sisse võtnud ka nende juhendaja Anu Kangur (paremal) koos Laine Pedajaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui ümbruskonna lapsed värskelt remonditud Halliste rahvamajja esimest korda proovi tegema tulid, arvasid nad, et on valesse kohta sattunud.


Räämas seinte ning lagunenud lae ja põrandaga saali asemel olid väikesed isetegevuslased otsekui muinasjutulossis: seintel Mulgi värvides triibud, laes heledad tuled, uus parkettpõrand säramas lakikorra all ning vanade plekist küttekehade asemel kahes nurgas lösutamas mõnusad matsakad kiviahjud.



Üle miljoni krooni maksnud remondi põhiraha saadi tänu külaseltsi koostatud projektidele põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt, ka vald andis oma osa.



Nüüd unistab rahvamaja juhataja Laine Pedaja koos Halliste inimestega korralikust katusest ja veevärgist. Lavale kuluks hädasti ka ventilatsioon ära, et esinejad ei tunneks end nagu saunas.



Külaseltsi, ametliku nimega Halliste Elu Arengu mittetulundusühingu juhatuse liige, remondiraha taotlemise ajal seltsi eesotsas olnud Leho Aas ütles, et maja korrastatakse ka edaspidi.



«Tuleb uus projekt kirjutada. Kui mujalt raha ei saa, aitab vald ehk ikka,» lausus ta.



Avapeol olnud 150 külalist ja pidevalt ringides tegutsevad sadakond inimest väärivad korras ja mõnusat maja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles