Porisest õuest sai uhke promenaad

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Poole aastaga porisest tagahoovist uhkeks promenaadiks ehitatud Arkaadia aed pole Viljandi linnajuhtide kinnitusel saavutanud veel täit ilu ja seetõttu lükkub tänava avamine kevadesse.


Viljandi abilinnapea Rein Triisa sõnul võib lõplikust valmimisest rääkida siis, kui aeda istutatud 1600 sibullille on õitsele puhkenud ning purskkaevud saab tööle panna.



Ka promenaadi ümbrus vajab veel korrastamist ja elluäratamist. «Praegu on sisu justkui valmis, aga kesta pole veel ümber,» nentis ta.



Neljapäeva õhtul pandi esimest korda põlema promenaadi laternad. Tänavat ehitanud osaühingu Tavt projektijuhi Toivo Loosi sõnul süttisid esimesel katsel kõik valgustid peale ühe, millesse oli sattunud katkine pirn. Teiseks katseks oli purunenud pirn tervega asendatud.



Triisa sõnul peaks tulevikus vaatele palju juurde andma tänavat ääristavatest ärimajadest kumav valgus. «Praegu on seal veel pimedus,» tunnistas ta.


Eile pühkisid ehitusmehed 160 meetri pikkuse kivitee harjadega puhtaks ning andsid tänava linnale üle.



Promenaad asub kesklinnas Tallinna, Tartu ja Väike-Turu tänava vahelisel alal. 160-meetrine jalakäijate tee on kivikatte ja madala pargivalgustusega, kõrvale on istutatud muru ja rajatud madal haljastus.



Kunagise linnamüüri ees on madalam, vallikraavi meenutav mänguline koht, kus asetsevad vaheldumisi purskkaevud, istepingid, lillepeenrad ja karussellid. Linnamüüri juures on lava moodi platvorm, kus saab korraldada kontserte ja teisi vabaõhuüritusi.



Arkaadia aia projekteeris aktsiaselts Terrat ja ehitas osaühing Tavt. Promenaadi rajamine läks maksma 8,9 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles