Olustvere õpilane saab jäätiselooja stipendiumi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Onu Eskimoks kutsutava Evald Rooma 100. sünnipäeva tähistamiseks loob Eesti  jäätisetootja Balbiino stipendiumi, mida hakatakse andma Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli toiduainete töötlemise erialal silma paistnud õpilastele.

«Evald Rooma pani Eskimo jäätistega aluse Eesti jäätisetööstusele ning tema 100. sünnipäeva tähistamiseks loome stipendiumi tema panuse esiletõstmiseks,» ütles Balbiino juhataja Jaak Muug.

Tema sõnul on jäätisetootjale väga tähtis, et kasvaks peale uus põlvkond jäätisemeistreid, ning selleks hakkab firma toidutehnoloogiat õppivaid noori innustama.
Balbiino finantseeritav Evald Rooma nimeline stipendium on 1000 eurot ning kool valib igal aastal välja ühe või kaks toiduainete töötlemise erialal silma paistnud õpilast, kes on spetsialiseerunud piimatoodete valmistamisele.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis õpetatakse Eestis ainsana piimatoodete tehnoloogia eriala, sealhulgas jäätise tootmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles