Taksojuhi tapmises kahtlustatav sai Saksamaal tingimisi karistuse

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets Foto: Politsei

Viljandi taksojuhi mõrvas süüdistatavatest meestest üks sai Saksamaal auto ärandamise katse eest tingimisi vangistuse ning teine saadeti Eestisse karistuseta.

Kuu aega tagasi Eestile üle antud 24-aastane Andrei Karanets ja 29-aastane Viktor Kabanov saadeti kodumaale tagasi pärast seda, kui Saksa kohus oli neile varguskatse eest karistuse määranud.

27. aprillil Gubeni linnas auto ärandamiselt tabatud Viktor Kabanov võttis kogu vastutuse enda peale ning sai selle eest Saksamaal tingimisi karistuse, teatas BNS. Andrei Karanets pääses algul jooksu, kuid tabati samas linnas järgmisel päeval.

Saksamaa ei anna välismaalastest kurjategijaid nende kodumaale välja enne, kui nad on Saksamaal sooritatud süütegude eest kohtus süüdi mõistetud ja karistuse kandud.

Kabanovit ja Karanetsi süüdistatakse 48-aastase taksojuhi Jüri Heinsoo mõrvamises.

Lõuna prefektuur sai 24. aprillil teate, et samal õhtul Viljandi bussijaamas kaks meest oma Škoda Superbi peale võtnud 48-aastane Jüri Heinsoo jäi kadunuks ning temaga ei õnnestu ühendust saada.

Samal õhtul nähti autot ühes Viljandi tanklas, kus see tankis täis paagi ja kanistri ning põgenes arve eest tasumata.

Politseinikud leidsid taksojuhi surnukeha 25. aprilli õhtul Viiratsi vallas asuvast tiigist ning järgmisel päeval teatati avalikkusele, et seoses mõrvaga otsitakse taga Kabanovit ja Karanetsi.

Mehi hakati Interpoli abiga otsima kogu Euroopast ning tabati lõpuks Saksamaalt. Mõlemad on praegu vahi all ja ootavad kohtu ette astumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles