Päästeteenistus hoiatab libaametnike eest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur
Suitsuandur Foto: Aivar Aotäht

Päästeteenistustesse on teatatud, et end päästeametnikeks nimetavad mehed on soovinud suitsuanduri kontrollimiseks elamusse siseneda või pakkunud end raha eest suitsuandurit paigaldama.


Põltsamaa vallas käidi vanema mehe ukse taga ning end päästeametnikeks nimetanud mehed nõudsid suitsuanduri olemasolu kontrollimiseks sisselaskmist.

«Kui tekib kahtlus, et tegemist pole päästeametnikega, ei tohiks neid sisse lasta,» soovitas päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu.

Samuti võib alati kontrollimiseks küsida ametitõendit, millel on ametniku näopilt ja päästeameti hologramm.

Päästeteenistus tuletab meelde, et suitsuandur on kõikides eluruumides kohustuslik alates 2009. aasta 1. juulist ning seetõttu veel ei kontrollita, kas see on koju paigaldatud.

Hiiumaal pakkus end päästeametnikuna tutvustanud mees eakale naisele raha eest suitsuanduri paigaldamist. Päästeteenistus suitsuandureid ei müü ega küsi nende paigaldamise eest raha. Selliseid pakkumisi tuleks ignoreerida ning juhtumitest teada anda politsei lühinumbril 110.

Tammsalu rõhutab, et päästeteenistuse töötajad teatavad ette, kui kodusid külastama hakkavad. Infotelefonilt 1524 on võimalik tellida ametnikud koju, et saada tasuta tuleohutuse konsultatsiooni. Koostöös omavalitsuste sotsiaaltöötajatega käiakse suitsuandureid paigaldamas toimetulekuraskustes peredele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles