Kodumajutuse traditsioon jätkub

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi pärimusmuusika festivali külalistele kodumajutuse pakkujatel tasuks tingimusi seades olla paindlik.

Eilseks oli Viljandi turismiinfokeskusesse endast teada andnud üheksa lahket inimest, kes pakuvad folkijatele ööbimiseks oma kodu või aeda. Hinnad inimese kohta jäid vahemikku 7—19 eurot.

«Tavaliselt on pärast lehes ilmunud üleskutset pakkumisi rohkem laekunud,» sõnas turismiinfokeskuse juhataja Angela Aru. Eelmisel aastal ootas festivali alguseks külalisi ligi 50 majutuskohta, neist 30 ringis Viljandis.

Aru sõnul on elu näidanud, et vahetult enne festivali algust kodumajutuse pakkujatel tihti kliente leida ei õnnestu.

Viimastel aastatel on pakkumine ületanud nõudluse ja nii mõnigi inimene pole endale öömajalisi leidnud. «Tihti pakutakse majutuseks tervet korterit kogu festivali ajaks, see aga oleks sobilik vaid suurematele rühmadele, sest hind on kõrge,» kommenteeris Aru. Tema sõnul tahetakse öömaja pigem ühele või kahele inimesele paariks ööks. Soovijate seas on nii eestlasi kui välismaalasi.

Põhjus, miks pakkujad kliente leida ei pruugi, ongi Aru sõnul liiga rangetes nõudmistes. «Näiteks soovitakse enda juurde ainult soomlasi või abielupaare,» lausus turismiinfokeskuse infokonsultant Erge Hanschmidt.

Pakutakse ka telkimisvõimalust või lihtsalt katusealust, kus oma magamiskotiga ööbida. Niisugused pakkumised võivad aga kasutamata jääda, sest Aru sõnul tulevad kodumajutust otsima just need, kes tahavad hotellist soodsama hinnaga voodikohta.
Kodumajutusega pole lootust suurt raha teenida. «Kallimate pakkumiste järele pole nõudlust: kõrgema hinna eest minnakse juba pigem hotelli,» lausus Aru. Et kodumajutuse pakkujal tuleb arvestada teatud

kulutustega, on soovitav siiski mingi hind kindlaks määrata.

Kõiki heasoovlikke öömajapakkujaid oodatakse Viljandi turismiinfokeskusesse endast teada andma. Selleks tuleb lihtsalt minna infokeskusesse ning sinna oma kontaktandmed jätta. «Meie edastame majutuse soovijaile kõik pakkumised,» lausus Aru. Kiired ja paindlikud pakkujad leiavad kindlasti ka soovijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles