Tulekul on neljas suur kitarripidu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali kunstiline juht Ain Agan on ka ise üks kitarripeo kodumaistest tippesinejatest.
Festivali kunstiline juht Ain Agan on ka ise üks kitarripeo kodumaistest tippesinejatest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis peetakse 13.—18. septembrini neljas improvisatsioonilise kitarri festival.

Rahvusvahelise festivali peaesinejad on tänavu kodumaised tippkitarristid. Koostöös Tallinna filharmooniaga jõuab publiku ette galakontsert «Eesti kitarrilegendid».  

Tallinna kammerorkestri saatel astuvad 17. septembril Viljandi pärimusmuusika aida lavale Paul Daniel, Robert Jürjendal, Andre Maaker, Jaanus Nõgisto, Oleg Pissarenko, Riho Sibul, Mart Soo, Jaak Sooäär, Ain Varts ja Ain Agan.

Kontserdid ka teistes linnades

Viljandi kitarrifestival on seekord laienenud teistessegi linnadesse ning esinevad paljud oma ala kodu- ja välismaised tipud.

Nii Viljandisse kui tänavusse Euroopa kultuuripealinna Tallinna jõuab helimüüre lammutav gootilik Stian Westerhus Norrast. Viljandis ja Narvas astub üles alati väljapeetud ja meisterlik John Stowell USA-st koos Lembit Saarsalu trioga. Üks Soome džässi esikitarriste Risto Toppola veab Viljandis õpitube ning annab oma trioga kontserdi.

Veel musitseerivad Paul Shigihara Saksamaalt koos Jaak Sooäärega ja ansambel Drum Prana koos Weekend Guitar Trioga. Soolokavaga esineb Nevil Blumberg.

Et kitarrifestival tutvustab igal aastal erinevaid kitarri sugulaspille, tuleb Viljandisse ka innovaatilisi kitarrilahendusi leiutav Paolo Angeli Itaaliast.

Tiit Pauluse preemia noorele kitarristile

Mittetulundusühing Viljandi kitarrifestival annab välja iga-aastase Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia, mis aitab ühel väljapaistval Eesti noorel muusikul ennast kitarriõpingute alal täiendada. Eelmisel aastal osutus väljavalituks Laur Joamets, kelle trio kontsert avab sel aastal kitarrifestivali.

Festivali kitarrimeistrite päeval on võimalik kohtuda Eesti parimate pillimeistritega, uudistada ja proovida nende pille ning tutvuda improvisatsiooni- ja kitarrimängu õppematerjalidega.

Frederic Chopin on öelnud: «Ei ole midagi kaunimat kui kitarri kõla... välja arvatud ehk kahe kitarri kõla.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles