Juunikuu ilm oli tavapärasest kuivem

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud kuu paistis Viljandis silma keskmisest soojema ja kuivema ilmaga.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmavaatluste osakonna juhataja kohusetäitja Külli Loodla ütles, et Viljandis oli kõige soojem 7. juunil, kui õhutemperatuur tõusis 30,5 kraadini. See on paar kraadi rohkem kui mullu juunis, mil Viljandis oli 28,2 kraadi sooja. Kõige külmem oli Viljandis aga 17. juunil. Siis näitas termomeeter 7,6 kraadi.

Eestis oli kõige soojem samuti 7. juunil, kui Pakri ilmajaamas mõõdeti Viljandi omast kõigest pool kraadi kõrgem temperatuur: 31 kraadi. 17. juunil mõõdeti Kuusikul Eesti madalaim temperatuur, 4,8 kraadi. Eesti keskmine temperatuur oli läinud kuul 17 kraadi.

Viljandis oli kõige sajusem 18. juunil, kui sademete hulk oli 8,5 millimeetrit. Kuu jooksul tuli aga kõigest 22 millimeetrit sademeid. See on peaaegu kolm korda vähem eelmise aasta näitajast, sest siis registreeriti 76 millimeetrit sademeid. Kõige rohkem sadas Tiirikojal, 94,9 millimeetrit. Kihnus mõõdeti Eesti juunikuu madalaim sademete hulk, 21,2 millimeetrit.

Viljandis paistis juunis päike 300,9 tundi, samas kui Eesti keskmine oli 326,3 tundi ning  norm on 280,3 tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles