Viljandimaalt läks aega teenima 82 kutsealust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal alustasb Eestis 11kuulist ajateenistust 406 noort, kellest paljud hakkavad aega teenima Tapal.
Sel nädalal alustasb Eestis 11kuulist ajateenistust 406 noort, kellest paljud hakkavad aega teenima Tapal. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eile algas aasta suurim ajateenistusse kutsumine ning neid Viljandimaa noormehi, kes kaitseväelase mundri omaks võtsid, oli umbes sama palju kui mullu.

Hommikul kogunesid kutsealused Kaitseliidu Sakala maleva hoone juurde, kust bussid toimetasid nad ajateenistusse Kirde kaitseringkonda pioneeri-, suurtükiväe-, jalaväe- ja õhutõrjepataljoni. Eelmisel aastal samal ajal oli mehi kahe võrra rohkem ehk 84.

Aega saab valida

Tõsi, seekord oli kutse saanud 83 noort, kuid üks neist jättis kohale ilmumata. Kaitseressursside amet algatab noormehe suhtes väärteomenetluse.

Kaitseressursside ameti avalike suhete nõuniku Ele Rõigase sõnul teenivad sel nädalal ajateenistust alustavad kutsealused 11 kuud ning selle aja jooksul koolitatakse nendest  allohvitserid ja autojuhid.

Ele Rõigas paneb kõigile tänavu keskhariduse omandanud noormeestele südamele, et kui nad soovivad õpinguid kõrgkoolis jätkata, on neil õigus valida ajateenistusse asumise aasta.

Tänavu kooli lõpetanud kutsealune, kes jätkab sügisel õpinguid riiklikult tunnustatud kõrgkoolis, võib valida, kas ta soovib ajateenistust alustada 2011., 2012., 2013. või 2014. aastal.

«Oma valikust teatamata jätnud kutsealused kutsutakse ajateenistusse üldises korras igal ajal, arvestades ennekõike riigi vajadusi,» täpsustas Ele Rõigas. «Seetõttu on oluline, et suures kõrgkooli astumise tuhinas ei unustaks noormehed valida aega, mil nad ajateenistuskohustust täitma asuvad.»

Veel üle tuhande mehe

Käesoleval nädalal kutsub riik ajateenistusse 1625 noormeest, kellest 636 hakkab koos viljandimaalastega teenima Kirde kaitseringkonnas.

Eestis kutsutakse igal aastal noori ajateenistusse kolm korda. Jaanuaris ja juulis võetakse teenistusse need, kelle ametikoht eeldab 11kuulist teenistust ehk spetsialistid, allohvitserid ja reservrühmaülemad.

Oktoobrikuus läheb kaheksaks kuuks teenistusse üksuste reakoosseis.

Tänavu kutsuti esimesel nädalal ajateenistusse 300 noormeest ja oktoobris peaks kutse saama 1252 noort. Koos jaanuaris teenistust alustanutega on väkke läinud 108 Viljandimaa noormeest. 26 aasta algul ajateenistust alustanud noormeest teenivad vahipataljonis.

Kui palju viljandimaalasi tänavu aega teenima asub, ei ole veel teada, sest oktoobrikuise teenistusse kutsumise protsess veel kestab.

Eesti sõjalise kaitse kümne aasta arengukava kohaselt on ajateenistus peamine vahend kaitseväe reservüksuste mehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles