Linnavalitsus taotleb muru eest preemiat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muru võeti staadionilt üles juuni algul.
Muru võeti staadionilt üles juuni algul. Foto: Elmo Riig

Keskkonnaministeeriumi korraldatava «Aasta keskkonnateo» võistlusel osaleb 29 kandidaadi seas Viljandi linnavalitsus, omavalitsuste liit ja Puiatu lasteaed-algkool.


Keskkonnaministeeriumi teatel peetakse arvestust kolmes kategoorias: keskkonnategu, keskkonnateoke ja keskkonnategija.


Keskkonnateo kategoorias kandideerib Viljandi linnavalitsus, kes rekonstrueeris Viljandi staadioni jalgpalliväljaku murukatte, kasutades tehnoloogiat, tänu millele sai vana muru kasutada teistel objektidel, näiteks kaeti sellegam valminud lasteaia mänguväljak.

Keskkonnateokese kategoorias pürib auhinnale kaks asutust.

Puiatu lasteaias-algkoolis tehakse õues loodusõpetuse tunde. Raamatutarkuse kinnistamiseks külastab koolipere Eesti paiku ning tutvub eripäraste loodusobjektidega. Ühiselt on käidud rabas ja Kurna järvistul ning külastatud kaevandust Ida-Virumaal.

Samas kategoorias kandideerib Viljandimaa omavalituste liit, kelle eestvedamisel koostati maakonna I-VI klassidele süsteemne õuesõppe programm eesmärgiga tagada kõikides koolides kvaliteetne keskkonnaõpetus. Žürii teeb otsuse 18. novembril ja võitjad kuulutatakse välja 1. detsembril.

Võistluse auhinnafond on 80 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles