Välismaa uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ministrid annavad Kreekale uue osamakse

Eurotsooni rahandusministrid on jõudnud põhimõttelisele kokkuleppele, et eraldavad tänasel telekonverentsil Kreekale mulluse päästepakme järgmise, 12 miljardi euro suuruse osamakse, ütles Euroopa Liidu diplomaat.

Kreekal on kiiresti vaja uut osamakset juuli keskpaigaks laenude teenindamiseks.
Kreeka parlament kiitis sel nädalal heaks peaminister Georgios Papandreou valitsuse uue kokkuhoiuplaani. Papandreoul on plaanis kärpida 2015. aastani valitsuskulutusi 28,4 miljardit eurot ja teenida erastamiselt kuni 50 miljardit eurot.
 

Minister soovitab eelistada britte võõrtöölistele

Briti minister ütles eile, et ettevõtted peaksid välismaalaste asemel töötuid britte palkama.
Töö- ja pensioniminister Iain Duncan Smith rääkis, et enam kui pooled eelmisel aastal Suurbritannias loodud uutest töökohtadest läksid välismaalastele.

Tema sõnul on üks peamisi valitsuse eesmärke immigratsioon kontrolli alla saada, et töökohad läheksid noortele brittidele, mitte välismaalastele. Minister kutsus ettevõtteid valitsuse samme toetama ja noori britte eelistama.

Duncan Smithi lubadust on võrreldud leiboristliku peaministri Gordon Browni lubadusega 2007. aastal anda briti töökohad briti töölistele. Browni lubadus tõi kaasa kriitika, kui selgus, et 80 protsenti leiboristide valitsusajal loodud töökohtadest läks võõrtöölistele.
 

Firma keelas oma ravimiga vange hukata

Taani firma Lundbeck muutis ühe oma ravimi levitamissüsteemi, et seda ei saaks enam USA-s surmamõistetud vangide hukkamiseks kasutada.

Lundbeck nõuab, et USA levitajad allkirjastaksid lepingu, millega lubavad, et ei müü pentobarbitaali vanglatele, kus seda kasutataks surmavateks süstideks. Samas kantakse hoolt, et haiglad ja arstid saavad pentobarbitaali kasutada ravimiseks.
Pentobarbitaali toodetakse Lundbecki tehases Kansases ning see on mitme kasutusalaga rahusti, mida pruugitakse näiteks langetõvehoogude puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles