Veeteede amet lubab jälle kalale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veeteede amet muutis Pärnus kehtestatud veeala eripiirkonna tingimusi ja nüüd võib lahe teatud piirkonnas kala küll püüda, aga ei tohi purjetajaid segada.

Kui varem olid piirangud seotud kalapüügiga, siis nüüd on 1. juulist 1. septembrini keelatud takistada või ohustada võistlusspordiks ja treeninguteks kasutatavate veesõidukite liiklemist, kui spordialaliit on need vastavalt märgistanud, teatas amet BNS-ile. Alade piirid jäävad samaks.

Pärnu maavalitsuse hoolitseda on, et eripiirkondades toimuvate treeningute ja võistlussõitude ajakava avalikustataks. Uued tingimused hakkasid kehtima eile.
Veeteede amet kehtestas 2. juunil Pärnu maavanema taotluse alusel veeala ohutumaks kasutamiseks eripiirkonna, kuid see leidis harrastuskalapüüdjates vastuseisu.

Selle teemaga seoses üleskerkinud küsimuste pärast kutsus amet 30. juunil kokku ümarlaua, et kuulata veel kord ära kõik asjassepuutuvad huvigrupid ja analüüsida kehtestatud piirangute mõju.

Koosolekul räägitu andis kinnitust, et eripiirkond loob võimaluse veeala kõige ohutumalt ja paremini kasutada ning on kompromiss kõigi huvigruppide vahel.

«Eesti Päevaleht» kirjutas 28. juunil, et veeteede ameti käskkirjaga keelatakse alates reedest Pärnu lahel kella 7—23 igasugune kalapüük, et teha ruumi jetisõitjatele ja purjetajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles