Koolinoored vaidlevad laenude üle

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paala­linna gümnaasiumi väitlusõpetaja Lea Elias
Paala­linna gümnaasiumi väitlusõpetaja Lea Elias Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeval astuvad Eesti keskkooliväitluse meistrivõistluste esimeses etapis üles kaks Viljandi võistkonda, et vaielda teemal «Kiirlaenude keelustamine on põhjendatud».


Viljandi Paalalinna gümnaasiumi võistkonna liikmed Elisa Elias, Mann Randaru ja Hardi Lipand hakkasid väitlemist harjutama alles sel sügisel. Oktoobris võitsid nad nii Viljandimaa kui Lõuna-Eesti väitlusturniiri algajatele.



Laupäeval Tartus Hugo Treffneri gümnaasiumis proovib teistega jõudu ka Viljandi maagümnaasiumi võistkond koosseisus Laura Mets, Karmen Tornius ja Triinu Lauk.



«Laenu teema on praegu väga kuum,» ütles Paala­linna gümnaasiumi väitlusõpetaja Lea Elias. Päevakajalisus hõlbustab väitlejate ettevalmistamist, kuid teisalt on noortel inforägastikus raske orienteeruda. Samuti arvasid õpilased, et ühiskonna üldist taunivat suhtumist arvestades on teemale lihtsam koguda toetavaid kui vastuargumente.



Viimasel hetkel otsustasid võistlusele sõita ka Jakobsoni kooli väitlejad Piret Pukk ja Aksel Müür. Kes astub üles võistkonna kolmanda liikmena, pole veel teada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles