Amet võrdles mobiilse interneti kiiruseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike netipulk aitab juhtmevabalt internetti minna.
Pisike netipulk aitab juhtmevabalt internetti minna. Foto: Internet

Tehnilise järelevalve amet (TJA) mõõtis juunis mobiilse internetiteenuse andmesidekiiruseid, võrreldes EMT, Elisa ja Tele2 netivõimekust 103 punktis üle Eesti.

TJA teatel ei anna mõõtmised ülevaadet EMT, Elisa ja Tele2 pakutavate andmesideteenuste protsentuaalse katvuse kohta, vaid näitavad teenuste kättesaadavust ja kiirust konkreetsetes punktides.

Tulemused kinnitasid, et peaaegu kõikides mõõtepunktides on mobiilse interneti leviala olemas, kuid andmesidekiirused on asukohtade ja teenusepakkujate lõikes küllaltki erinevad.

Keskmiseks summaarseks allalaadimiskiiruseks mõõdeti Elisal 2974, EMT-l 2611 ja Tele2-l 2092 kilobitti sekundis (kbit/s).

Keskmise summaarse üleslaadimiskiiruse poolest oli esikohal EMT 692 kbit/s, järgnes Elisa 556 ja Tele2 468 kbit/s.

Teenus puudus EMT-l ühes ning Elisal ja Tele2-l kuues mõõtepunktis. EMT võrgus saavutati allalaadimiskiirus üle 1000 kbit/s 90 protsendis mõõtepunktides, Tele2-l oli see näitaja 80 ja Elisal 65 protsenti.

TJA teatas, et kuna mobiilse internetiteenuse andmesidekiirused on asukohast ja teenusepakkujast sõltuvalt erinevad, tasub enne teenusega liitumist kontrollida, kas see on enim kasutatavates kohtades kättesaadav ja kvaliteet rahuldav.

Selleks on kliendil õigus küsida sideettevõtjalt teenuse tasuta proovimist.

TJA mõõdab mobiilse internetiteenuse andmesidekiirusi kord aastas, et selgitada tavatarbija jaoks välja tegelikud internetiteenuse andmesidekiirused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles