Pedofiil petab lapsi internetis oma võrku

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kümned, kui mitte sajad Eesti lapsed on langenud interneti suhtlusportaalidest ohvreid otsiva pedofiili võrku. Osav pervert tutvustab ennast puberteedieas noormeestele teismelise hispaanlannana ja meelitab välja nende alastifotosid või -videoid. Need jäädvustused pole mitte ainult vahend haiglaste seksuaalihade rahuldamiseks, vaid ka võimas tööriist noorukite šantažeerimiseks.


Politseile on teada viis «hispaanlanna» ohvriks langenud noormeest, kuid tõenäoliselt on neid palju rohkem. Üks kannatanu, 14-aastane Viljandi poiss Sten, lõpetas oma elu märtsi keskel enesetapuga.


Ehkki prokuratuuri hinnangul polnud pedofiili ahistamine Steni vabasurma ainsaks, võib-olla isegi mitte peamine põhjus, peavad poisi omaksed vastutavaks just ineternetiperverti ja on alustanud jahti tema tabamiseks.

Igal juhul on kindel see, et internetiavarustes liigub koletisi, kellest lapsevanematel aimugi pole. Ja nende kurjategijate püünised ulatuvad ka siia, Viljandimaale.

Pikemalt loe 13. novembri «Sakalast»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles