Elmar Zimmer kandideerib aasta põllumeheks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Zimmer
Elmar Zimmer Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavusel aasta põllumehe võistlusel esindab aednikke Viljandimaa Seedri puukooli omanik Elmar Zimmer, kelle esitas Eesti aiandusliit.

Elmar Zimmer on Viljandimaa suurim istikukasvataja ning tal on üks paremaid puukoole Eestis. Ta müüb aastas 15 000—20 000 viljapuu-, 5000—10 000 marjapõõsa- ja 3000—5000 ilupuu- või ilupõõsaistikut. Lisaks pakub ta hekitaimi, vääntaimi ning vähelevinud puuvilja- ja marjakultuure. Seedri puukoolis kasvatatakse üle 300 nimetuse istikuid.

Muu hulgas leidub valikus haruldasi söödavate viljadega põõsaid ja puid. Näiteks pakub puukool söödavat kuslapuud ja südajat aktiniidiat. Põnevate ja vähetuntud söödavate viljadega taimede aeda toomine on Elmar Zimmerile põnev hobi. Istikuid on ta aiandis kasvatanud paarkümmend aastat. Aiandushariduse sai ta omal ajal Mitšurini-nimelisest aiandusinstituudist Venemaal ja enne Seedri talu rajamist töötas ta Polli katsebaasis aiandusagronoomina.

Talul on 3 hektarit maad ja 2000 ruutmeetrit kasvuhoonepinda. Talus on kaks alalist plagatöötajat ning kuus hooajatöölist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles