Viljandis hakkab soojus kallinema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Suve saabudes on Viljandi katlamaja saanud konkurentsiametilt kaks korda nõusoleku sooja hinda tõsta, sest hakkpuidu eest tuleb katlamajal tasuda varasemast tublisti enam.

Juulist maksab megavatt-tund 63.13 eurot, mis on veebruaris kehtima hakanud hinnast enam kui kolm ja pool eurot kallim.

Esro tegevjuhi Enn Rõigase sõnul on hinnatõusu põhjuseks hakkpuidu kallinemine. Tema jutu järgi maksab Esro puidu eest praegu 30 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Rõigas ei välistanud võimalust, et hind võib enne talve tulekut veelgi kallineda, sest ka gaasi hind on tõusuteel.

Tegevjuhi sõnul on Viljandi ainus keskkatlamaja otsinud odavamaid küttematerjale, kuid senistele alternatiivi pole leitud. «Oleme uurinud turba või prügiga kütmise võimalust,» lausus ta ja lisas, et neid variante ei saa siiski tõsiselt võtta.

Seda, et soojus lähemas tulevikus odavneb, Rõigas prognoosida ei julgenud, sest nii puidu kui gaasi hind tõenäoliselt kerkib.

HIND

Esro müüdava sooja megavatt-tunni hind eurodes käibemaksuga

1. veebruarist     59.66
1. juunist     60.86
1. juulist     63.13
Allikas: Esro

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles