Kütjad murdsid piike

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tubade kütmise üle on Karksi-Nuias tuliseid vaidlusi peetud varemgi. 2000. aasta suvel sõlmis Karksi vald asula kütmiseks lepingu ettevõttega Avoterm, kes küsis megavatt-tunni eest toona 400 krooni. Peagi tekkis Avotermile konkurent, kohalik puidufirma Textuur, kes jagas toasooja neljandiku võrra väiksema summa eest. See ettevõte küttis puidujääkidega, mis ei läinud talle midagi maksma. Avoterm pruukis selleks masuuti ja põlevkivi.

Textuuri juht Argo Jõgi, kes on Karksi-Nuias üks peamisi tööandjaid, põhjendas soojatootmise alustamist Avotermi liiga kõrge hinnaga. «Ma nägin, et minu töötajad kannatavad,» ütles Jõgi toona.

Algul lootusetuna tundunud üritus kogus kiiresti hoogu. Karksi-Nuia kerkis üha enam Textuuri pisikesi katlamaju ning vaid mõne kuuga puksis ta Avotermi turult välja. Selle juhataja Avo Kangro väitis korduvalt, et vald rikkus nendega sõlmitud lepingut, kui lubas konkurendil tegevust alustada, kuid omavalitsus eitas tingimuste rikkumist. Sellest hoolimata päädis soojasõda tollase Karksi vallavanema Arne Tae ametist vabastamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles