Spordikooli suusatajad saavad uue keskuse

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine Kalevi spordibaas on aastaid seisnud tühjalt. Mõni aasta tagasi plaanis ehitusfirma Leviehitus sinna rajada uhke hotelli, kuid firma pankrotistus. Nüüd kavandab uus omanik sinna hostelit.
Kunagine Kalevi spordibaas on aastaid seisnud tühjalt. Mõni aasta tagasi plaanis ehitusfirma Leviehitus sinna rajada uhke hotelli, kuid firma pankrotistus. Nüüd kavandab uus omanik sinna hostelit. Foto: Elmo Riig

Viljandi spordikooli suusatajad kolivad augustis staadioni läheduses olevasse kunagisse Kalevi spordibaasi, kui volikogu annab loa maksta iga kuu maja omanikule selle eest 1000 eurot renti.

Volikogule esitatud eelnõu kohaselt on Viljandi spordikooli suusatamise osakonna õpilaste riietus- ja olmeruumid, treenerite tööruumid ning suusahoidla aastakümneid asunud spordihoone vana osa keldrikorrusel, kus on kitsas, pime ning halb ventilatsioon. Linn ei ole suusabaasiks seni sobivamaid ruume leidnud.

Pärast staadioni olmehoone valmimist vabanes 192,4 ruutmeetri suurune üüripind aadressil Ranna puiestee 6, mille omanik osaühing Baltest Consult on valmis rentima neid ruume linnale hinnaga 1000 eurot kuus. Varem kasutasid suurt osa neist ruumidest jalgpallurid ning rentijaks oli Viljandi linn.

Volikogule esitatud seletuskirja kohaselt on spordikooli direktor ja suusatreenerid ruumid üle vaadanud ning need sobivaks tunnistanud. Vaja on vaid paigaldada lisaventilatsioon suuskade määrimislaua kohale.

Suusabaasi uus asukoht võimaldab treenerite hinnangul õpilastel paremini kasutada järveäärseid treeningbaase ettevalmistaval perioodil ning suusaradu vöistlushooajal.

Suusabaasile uute ruumide rentimise vajadus on osaliselt tingitud ka sellest, et Eesti olümpiakomitee toetab eelmise aasta juunist järgmise aasta lõpuni suusatreener Elmar Põdra spordimeisterlikkuse treeningrühma, mis vajab senisest paremaid tingimusi.

Suusatamise osakonna kesiseid tingimusi on analüüsitud Viljandi spordikooli arengukavas, auditis ning järelauditis. Olukorda on leevendanud asjaolu, et viimasel ajal tegutsevad Elmar Põdra treeningrühmad ka Saarepeedil ning pidevas kasutuses on Holstre-Polli tervisekeskus.

Ranna puiesteel asuva. endise Kalevi spordibaasi omaniku Baltest Consulti juht Mark Orav on “Sakalale” rääkinud, et kavatseb tühjalt seisvasse hoonesse rajada hosteli. Odavate voodikohtadega majutusasutus oleks mõeldud eeskätt sportlastele ning suvel lastele spordilaagrite korraldamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles