Kunstisaal pani välja 18. sügisnäituse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
85-aastane Lembit Soots rääkis oma värskete tööde ees, miks ta just selliseid pilte maalib.
85-aastane Lembit Soots rääkis oma värskete tööde ees, miks ta just selliseid pilte maalib. Foto: Helgi Kaldma

Viljandi kunstisaal avas laupäeval sügiskunstinäituse, millest võtab osa 36 autorit 76 tööga.


Selle näituse avamise muutis eriliseks Karksi valla talupidajast kunstniku Lembit Sootsi osavõtt nii maalidega kui isiklikult.



Tema äsjase juubeli puhul põles lavaserval 85 küünalt ning selle üle troonis kunstniku akrüülmaal «Vaimne liikumine», mis sündis 1979. aastal Torontos kunstiülikooli lõputööna. Saali külgseinal püüdis aga pilku kolm suurt impressionistlikku maali, mis olid valminud alles sel sügisel.



Nii kunstnik Aate-Heli Õun kui maavanem Kalle Küttis pühendasid oma kõne meie vanimale kunstnikule.



Maavanem imetles sügiskunstinäituste 18-aastast iga — seda on ju põhimõtteliselt niisama kaua, kui meil on olnud Eesti riiki. «Nautige seda, mis siin on, ja tundke end meie kunstisaalis hästi!» soovitas maavanem.



Seegi kord oli väljapanek nõnda kirju, nagu mitukümmend autorit kujundasid.



Esimeses saalis köitsid tähelepanu alalise siinsetest suurtest näitustest osavõtja Mariann Kallase gobeläänid, eriti «Sula», Aime Kuulbuschi vahtrapuulõige «Vili», Malle Londoni suured lillepildid, Hülle Haabi improvisatsioonid, Valev Seina impressionistlikud maastikud ja Juta Räägeli viltimistööd.



Nimekamate autorite hulgas olid veel Uno Roosvalt, Orest Kormašov, Urve Dzidzaria-Sunny, Lilian Härm, Enno Allik, Evi Kaur, Veera Lauk, Meelik Mälksoo ja Peeter Ora.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles