Viljandimaal möödus jaaniöö raskemate kuritegudeta

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Võidupüha ja jaaniöö olid üle Eesti politsenike jaoks tavapärasest töisemad. Viljandimaalt pole raskematest kuritegudest õnneks teatatud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaarel Kuuse andmetel pandi Eestis toime 12 peksmist, pussitamist või röövimist, mille kohta politsei on algatanud kriminaalasja, kuid ükski neist ei juhtunud Viljandimaal.
Et politseinike tööpäev oli tavapärasest pingelisem, näitab juhtimiskeskustesse laekunud pöördumiste arv. Näiteks põhja prefektuuri juhtimiskeskus sai 23. juunist kuni 24. juuni hommikuni üle 500 väljakutse, lõuna prefektuuril oli vastav näitaja üle 300.
Kõige enam tuli korravalvuritel tegeleda vägivaldseks muutunud tülide lahendamise ja erinevate liiklusrikkumistega. Politseile teatati kümnest raskemast liiklusõnnetusest, haiglasse toimetati 18 inimest. Õnneks keegi tänavusel jaanilaupäeval ja jaaniööl oma elu liikluses ei kaotanud ja Viljandimaal ei juhtunud ka ühtegi avariid, kus inimesed viga oleks saanud.
Joobnuna tuli roolist kõrvaldada üle 60 juhi, neist 27 Lõuna-Eestis. Vaatamata politsei manitsustele peeti hulgaliselt kinni kiiruseületajaid.
Kainenema viidi Eesti kokku 94 inimest. Samuti tabati 38 alaealist alkoholitarbijat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles