Advokatuur otsustab Toomas Albi väljaheitmise juulis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdimõistetud vandeadvokaat Toomas Alp
Süüdimõistetud vandeadvokaat Toomas Alp Foto: Peeter Langovits / Postimees

Advokatuur otsustab riigikohtus lõplikult kriminaalkuriteos süüdi jänud Viljandi vandeadvokaadi Toomas Albi väljaheitmise juulis.

Teisipäeval kogunenud advokatuuri juhatus Albi väljaheitmise küsimust ei arutanud. "Kuna see oli ka meie jaoks nii värske informatsioon, siis otsustasime panna selle küsimuse järgmise juhatuse koosoleku päevakorda, et saaksime end selle küsimusega täielikult kurssi viia," ütles advokatuuri esimees Toomas Vaher BNS-ile. Advokatuuri juhatus koguneb taas juulis.

Pärnu maakohus mõistis jaanuari keskel Albi (45) süüdi teist isikut valekaebuse esitamisele ja valeütluste andmisele kihutamises, millega kaasnes ka tõendite kunstlik loomine, ning karistas teda kümnekuulise tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Kriminaalhooldaja järelevalve all Alp katseajal olema ei pea, otsustas süüasja kinniste uste taga arutanud kohus. Menetluskuludena mõistis kohus Albilt välja sundraha, toimiku koopiate tegemise kulu ning tunnistajate sõidukulu kokku 458 eurot ja 96 eurosenti.

Süüdistuse kohaselt kihutas advokaat oma kaitsealuse venna Vladimiri osalusel 2006. aasta suvel Viljandis alaealist noormeest esitama teadvalt valekaebust politseiniku käitumise kohta ülekuulamisel. Valekaebuse eesmärk oli panna kahtluse alla kaitsealust süüstavad ütlused, mida noormees ülekuulamisel oli andnud.

Samuti kallutasid advokaat ja Vladimir prokuratuuri andmetel 2006. aasta sügisel Ennu andma sama kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus tunnistajana teadvalt valeütlusi, millega kaasnes tõendite kunstlik loomine. Ennu kasutati narkoahelas tankistina teise isiku varjamiseks, märkis prokuratuur.

Albi suhtes kriminaalasja alustamine sai avalikuks juba 2006. aasta oktoobris, kui politsei ta Viljandis otse linnatänaval kinni pidas. Prokurör ei pidanud siiski vajalikuks Albi vahistamist taotleda ning peagi pääses mees taas vabadusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles