Viljandi maavalitsust külastasid Saksa põllumehed

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa põllumehed Viljandi maavalitsuse ees.
Saksa põllumehed Viljandi maavalitsuse ees. Foto: Peep Talimaa

Teisipäeval külastasid Viljandi maavalitsust sõprusmaakonna Minden-Lübbecke põllumeeste esindajad Saksamaalt, kes kohtusid ka põllumajandusminister Helir-Valdor Seedriga.

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Tõnis Korts ütles, et 26-liikmelise Saksa põllumeeste delegatsiooni eesmärk on tutvuda eeskätt Eesti põllumajanduse olukorraga.

“Programmi on nad ise kokku pannud. Maavalitsuse külastamise põhjus oli selles, et Minden-Lübbecke ja Viljandi maakonda seovad juba paarikümne aasta vanused sõprussidemed," rääkis Tõnis Korts, kes andis külalistele ülevaate Viljandi linnast ja maakonnast.

Nordrhein-Westfahleni liidumaal asuva Minden-Lübbecke maakonna põllumeeste delegatsioon saabus Eestisse esmaspäeval pärast lõunat ning esimesel päeval oli kavas linnaekskursioon Tallinnas.

Teisipäeva hommikul kohtus saksa põllumeestega põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, kes andis külalistele ülevaate Eesti põllumajanduse hetkeseisust ja perspektiividest. Lisaks tutvusid sakslased teisipäeval Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooliga.

Kolmapäeval on kavas veel ringi vaadata Viljandi linnas ja maakonnas ning õhtuks jõutakse Otepääle. 23. juunil saavad külalised osa Tartus peetavast paraadist ja teistest Võidupüha tähistamise üritustest ning jaaniõhtu on neil kavas veeta Raadil. Reedel lahkutakse Tartust Riiga ja sealt järgmisel päeval tagasi Saksamaale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles