Tarvastut esindavad rokkansamblid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu valla särtsakas rokkansambel Crucial Attack esinemas.
Tarvastu valla särtsakas rokkansambel Crucial Attack esinemas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel laupäeval ja esmaspäeval astuvad Tallinnas Ülemiste keskuses käival Mulgi kuul üles Tarvastu valla esindajad.

Teiste seas astuvad  üles Mustla kandi ansamblid Crucial Attack ja John FourA. Crucial Attack viljeleb groovmetal’it ning John FourA kantri-, pop- ja rokkmuusikat.

Mõlemas bändis teeb kaasa saate «Eesti otsib superstaari» mullune finalist Jaanus Saago.  John FourA-s toetab teda tänavuse superstaari saate finalist Triin Niitoja.
Kolmanda ansamblina astub Tarvastu eest üles noor ja jõuline hardcoremetal’it viljelev Penak.

Bändiruum on hõivatud

Tarvastu vallavalitsuse haridus- ja kultuurinõunik Maive Feldmann avaldas lootust, et tavakohasest erineva ja noorusliku programmiga õnnestub Mulgimaale positiivset tähelepanu saada.

«Oleme oma vallas panustanud tegevustesse, mis on noortele südamelähedased,» rääkis ta. «Tundub, et muusika ja eriti karmima rokkmuusika tegemine istub neile: noortekeskuse bändiruum on väga hõivatud.»

Samuti reklaamitakse Ülemistes festivali «MuRock», mis tuleb Mustlas 13. augustil seitsmendat korda.

Tarvastulaste programmis esinevad veel torupillimees Märt Tomp, kandlemängijad ning mitu muusika- ja tantsutruppi. Samuti on avatud Tarvastu käsitöökoja õpituba.

Lõpuks tuleb festival

Varasematel nädalavahetustel on end Ülemiste keskuses näidanud Karksi ja Halliste kihelkond. Sel nädalavahetusel astuvad üles ka Helme kihelkonna esindajad ja teisipäeval Paistu rahvas. Kuu lõpeb 2. ja 3. juulil maasikafestivaliga, millel esinevad Mulgimaa eri kihelkondade tantsutrupid.

Juuni esimesel nädalavahetusel olid Ülemiste keskuses Karksi kihelkonna esinejad, muu hulgas ansambel Tuulepuu Margus Põldsepa juhendamisel.

Karksi vallavanem Arvo Maling märkis, et Ülemistesse ei tulda turismimessile, vaid ostusid sooritama.

«Usun, et saime end tutvustada neile, kes varem Mulgimaast midagi ei teadnud,» rääkis ta. «Kuu jooksul jagame 10 000 tutvustuskaarti. Meie eesmärk on kutsuda inimesi Mulgimaad avastama.»

Vallavanem avaldas usku, et mõni tulija võib hakata käima Mulgimaal suvitamas või rajada siia püsiva elukoha. «Tegelikult on Mulgimaa sama ilus kui Otepää või Lõuna-Eesti ja Saaremaa,» lausus Karksi vallavanem.

Ülemistes toimuva kohta saab infot internetiaadressil www.mulgimaa.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles