Koolilõpetajatel jõuab kätte lilleline suurpäev

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile jagati tunnistused kätte Viljandi Valuoja põhikooli 50. lennu õpilastele, kes jäävad viimasteks selle kooli lõpetajateks.
Eile jagati tunnistused kätte Viljandi Valuoja põhikooli 50. lennu õpilastele, kes jäävad viimasteks selle kooli lõpetajateks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalavahetusel saavad lõputunnistuse enam kui üheksasada Viljandimaa noort, kes lõpetavad põhikooli või gümnaasiumi.

Abituriente on kogu lõpetajate hulgast pisut üle kolmandiku.

Eile peeti aktust seitsmes maakonna põhikoolis. Viljandi Valuoja koolist saadeti teele viimaseks jääv, viiekümnes lend. Õppeasutuse direktor Matti Orav lausus, et seetõttu möödus alati emotsionaalne lõpuaktus veel tundeküllase­malt.

«See õppeaasta oli keeruline, sest me pidime Kaare kooli kolima ja uue olukorraga kohanema,» rääkis Orav. «Aga meid võeti seal väga hästi vastu.»

Direktori ütlemist mööda tekitas enim emotsioone asjaolu, et Valuoja kool kaob, kuid selleaastase lennu ümmargune arv oli samuti tähtis.

Kolm jääb jaanireedeks

Täna ja homme leiab lõpuaktus aset paarikümnes Viljandimaa koolis. Kolme õppeasutuse abituriendid peavad siiski järgmise nädala keskpaigani ootama: tuleval kolmapäeval jagatakse tunnistused välja Viljandi täiskasvanute, Tarvastu ja Karksi-Nuia gümnaasiumis.

Mõnes Viljandimaa koolis jõuti asjaga ühele poole juba mõne aja eest, näiteks Kaare kooli aktus oli 10. juunil.

Lillemüüjate kuldaeg

Viljandis lilleäri pidav Aare Kallas ütles, et käes on väga kiire aeg.

«Praegu otsitakse lillepoed ise üles, reklaami pole vaja teha,» lausus Kallas ja lisas, et kõige suurem koormus langeb just tänasele, sest siis on väga palju aktusi.

«Kui inimesed ainult lõikelilli ostaks, poleks hullu, kuid ka lilleseadete tellimine on populaarseks muutunud ja nende valmistamine võtab aega,» rääkis ta.

Kui naistepäeval nõutakse kõige rohkem tulpe, siis praegu püsib lõikelilledest Kallase sõnul liidrikohal roos. Ta rõhutas, et kuigi nõudlus on suur, pole lillemüüjad kliente hinna kergitamisega nöörima hakanud.

«Soovime, et rõõm oleks ikka kahepoolne,» lausus Kallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles