Uus Soomaa raamat viib läbi viie aastaaja

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autorid Liisi Seil ja Elmo Riig vastse raamatuga.
Autorid Liisi Seil ja Elmo Riig vastse raamatuga. Foto: Maarja Möldre

Täna esitlesid «Sakala» ajakirjanikud Liisi Seil ja Elmo Riig Soomaa külastuskeskuses oma raamatut «Teekond läbi viie aastaaja».

Liisi Seili tekstid ja Elmo Riigi pildid näitavad Soomaa inimesi ja loodust 2010. aastal, mis jäi meelde nii erakordse lume, suure üleujutuse kui palava suve poolest.

«Soomaa avas selle rännaku jooksul meile järjest uusi külgi, mis viisid üha sügavamale tema südame ligi,» kirjutab Liisi Seil raamatu sissejuhatuses. «Nendes oli nii head kui halba, rõõmu kui kurbust — need olid lood, mis vajasid rääkimist.»

Soomaa koostöökogu juht Tõnis Korts ütles esitlusel, et Liisi Seili ja Elmo Riigi raamat on rahvuspargi uus esindusteos, mida on pikka aega oodatud.

Seda, kui tähtis on raamatu ilmumine nii kohalikele elanikele kui looduskaitseametnikele, tõestas seegi, et külastuskeskusesse oli üllitist uudistama kogunenud üle 60 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles