Taksojuhi arvatav mõrvar toodi Eestisse

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlustuse kohaselt röövisid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets Viljandi bussijaama parklast takso Škoda Superb ja tapsid selle juhi. Kolmapäeva õhtul oli neil ilmselt juba uut autot vaja, sest Kabanov jäi Saksamaal vahele BMW ärandamise katsel.
Kahtlustuse kohaselt röövisid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets Viljandi bussijaama parklast takso Škoda Superb ja tapsid selle juhi. Kolmapäeva õhtul oli neil ilmselt juba uut autot vaja, sest Kabanov jäi Saksamaal vahele BMW ärandamise katsel. Foto: Elmo Riig / Politsei / Montaaž

Kolmapäeval toodi Saksamaalt Eestisse Viljandi taksojuhi mõrvas kahtlustatav 24aastane Andrei Karanets ja täna peaks siia jõudma tema arvatav kuriteokaaslane, 29aastane Viktor Kabanov.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina ütles, et samuti on Eestisse tagasi toimetatud taksojuhilt röövitud Škoda Superb, millega Kabanov ja Karanets olid Saksamaale sõitnud.

«Nüüd hakkavad ülekuulamised, tõendite kogumine ja muud menetlustoimingud Eestis,» sõnas ta.

Saksa politsei tabas arvatavad röövmõrvarid juba aprilli lõpul Poola piiril Gubenis. Esmalt jäi sealsetele korrakaitsjatele vahele Kabanov, kes üritas varastada sõiduautot BMW. Sündmuskohal nähti ka tema kaasosalist, kuid tollel õnnestus põgeneda.

Politseinikud hoiatasid ajakirjanduse kaudu elanikke ning peagi laekus neile vihje, et ühe Gubeni kaubanduskeskuse parklas on märgatud Eestist kadunud Škodat. Kohaletõtanud korrakaitsjad leidsid auto ja võtsid kinni selle läheduses kõndiva Karanetsi.

Riigiprokurör Eve Olesk ütles pärast kahtlusaluste tabamist BNS-ile, et kuna Kabanov sooritas ka Saksamaal süüteo, on võimalik, et sealsed ametivõimud menetlevad selle juhtumi lõpuni ja saadavad tagaotsitavad alles seejärel Eestisse.

Kristina Kostina ei osanud eile öelda, kas Saksa kohus on jõudnud Kabanovi ja Karanetsi üle vahepeal kohut mõista. «Saksamaal toimunut saab kommenteerida vaid Saksa pool.»

Politsei kahtlustuste kohaselt istusid Viktor Kabanov ja Andrei Karanets 24. aprillil kella 21 paiku Viljandi bussijaama parklas taksosse Škoda Superb ja tapsid hiljem selle juhi Jüri Heinsoo, lüües teda nüri esemega vastu pead ja keha. Surnukeha leiti ööpäev hiljem Ekseko vanast lägatiigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles