Lastekaitsepäev oli üllatusterohke

, Lasteaia Mängupesa õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasteaed Mängupesa tähistas 1. juunil lastekaitsepäeva, asendades traditsioonilised laulud ja tantsud mitmesuguste üllatustega.

Meie lasteaias on üksteist rühma, millel on puudega seotud nimed — Kuusekäbid, Pihlamarjad, Kastanid, Tammetõrud, Pajutibud, Kaseurvad, Pärnaõied, Pähklid, Lepakäbid, Männikäbid ja Õunakesed.

Lastekaitsepäeva hommikul kogunesime õuele, et üksteisele rõõmsat päeva soovida ja hea tuju laulu laulda.

Ettevõtmise korraldajad, Kuusekäbide ja Pärnaõite õpetajad, mõtlesid välja mängu, kus mudilased pidid õuealal otsima oma rühma nimega pilditükke, et saada neist kokku üks suur pilt. Kui see oli valmis, said lapsed korraldajatelt kingituseks lõbusad järjehoidjad.

Järgmise üllatusena kippusid suurtest kottidest välja õhupallid, mis tahtsid taevalaotusse pääseda. Enne seda olid lapsed rühmades kirja pannud oma soovid, näiteks et kõigil oleks oma kodu ja ema-isa ning et lasteaias oleks palju häid lapsi. Sooviti ka jäätist, kommi ja šokolaadi ning palju-palju muud.

Iga rühmaõpetaja sai ühe õhupalli, sidus sinna külge soovipaberi ja seejärel lennutasime kõik pallid ühel ajal taevasse. See oli imeline vaatepilt, kuidas punased õhupallid üksteisest mööda trügisid ja siis igaüks ise suuna võttis. Kaks palli keerutasid nööriotsad kokku ja kadusid üheskoos kaugusesse.

Räägitakse, et soovide täitumiseks tuleb need kosmosesse saata; loodan, et meie laste soovid lähevad tõepoolest täide.

Lapsi ootas veel üks üllatus — ilutulestik. Kui õhupallid silmapiirilt kadusid, hakkasid taeva poole sähvima värvitriibud, millest langesid tagasi maale värvilised langevarjud. Igale rühmale jäi seda päeva meenutama üks langevari.

Toredad tegemised saavad teoks ikka tänu sujuvale koostööle ja headele abilistele. Siiras tänu meid aidanud firmadele!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles