Gunnar Klettenberg teenis Moskvas väärtusliku võidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takistussõitja Gunnar Klettenberg teenis Moskvas peetud võistlusel hobusega Bingo grand prix’ võidu.
Takistussõitja Gunnar Klettenberg teenis Moskvas peetud võistlusel hobusega Bingo grand prix’ võidu. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Gunnar Klettenberg saavutas hobusega Bingo pühapäeval Moskvas peetud rahvusvahelisel takistussõiduvõistlusel grand prix’ sõidus esikoha.

Moskva lähistel Planernaja ratsakeskuses kolmel päeval asetleidnud võistluste grand prix’ sõit peeti kuni 160-sentimeetriste takistustega parkuuris ja 21 osalejast suutis Gunnar Klettenberg hobusega Bingo ainsana raja vigadeta läbida.

Sportlane tõdes, et võistluse põhisõidu rada polnud just kerge. «Meil õnnestus sõit suurepäraselt, aga Bingo hüppas ka väga tublilt,» kõneles Saarepeedi vallas elav mees.

Sellest, et grand prix’ rada oli oodatult raske, annab tunnistust ka asjaolu, et keegi peale Viljandimaa sportlase ei suutnud seda läbida vähema kui kaheksa karistuspunktiga. Samas sõidus oli teine eestlane Urmas Raag hobusega Alex du Beaumont viies.

Ehkki eduka võistlusega täitsid Klettenberg ja Bingo Londoni olümpiamängude kvalifikatsiooninormi, ei pidanud takistussõitja seda kuigi oluliseks. «Bingo pole hobune, kellega oleks mõtet olümpiamängudele minna. Sealsed rajad käivad tal üle jõu,» ütles ta. «Pealegi on mängudele pääsemise süsteem ääretult keeruline ning neil osalemine eeldaks vähemasti nelja väga heal tasemel ratsut.»

Koos esikoha ja kvalifikatsiooninormi täitmisega teenis Gunnar Klettenberg Moskvas korraliku täienduse takistussõitjate Rolex Rankingusse.

«Võistluste esimestel päevadel tegime Bingoga veel kahes kõrgemate takistustega parkuuris korraliku viienda tulemuse,» lisas Klettenberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles