Hoolduskeskus avas uksed

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi sotsiaalameti endine juhataja, nüüdne riigikogu liige Helmen Kütt proovis hoolekodu voodit, assisteeris sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Viljandi sotsiaalameti endine juhataja, nüüdne riigikogu liige Helmen Kütt proovis hoolekodu voodit, assisteeris sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi haigla avas Esmaspäeval pidulikult õendus-hoolduskeskuse, mis toob juurde 37 voodikohta. Lähemail päevil kolivad sisse esimesed elanikud.

Peatöövõtja, osaühing Silindia andis Jämejala kinnistul kümmekond aastat tühjana seisnud hoonele uue sisu ja näo. Mullu novembris alustatud töö läks maksma 997 386 eurot.

Haigla andmete järgi jagunes summa laias laastus kaheks: pool tuli Euroopa Liidult ja ülejäänu lisas haigla oma eelarvest. Euroopa regionaalarengu fond toetas Jämejala ehitustöid tervishoiu- ja hoolekandetaristu arendamise meetmest.

Praegu algab projekteerimise teine etapp, mille käigus valmib renoveeritud maja kõrvale juurdeehitis. Algul avaldas haigla lootust, et tööd algavad juba juulis, kuid ajakava on muutunud.

Haigla tugiteenuste juht Rein Telling ütles, et tõenäoliselt saab ehitaja otsimiseks hanke välja kuulutada augustis ning oktoobris on töö tegija teada; järgmise aasta juuni algul on juurdeehitis valmis.

Kui kulukaks kujuneb teine etapp, on Tellingu sõnul vara öelda, see sõltub ehitushanke käigust. Ka siin on haigla arvestanud pooles ulatuses eurotoetusega.

Õendus-hoolduskodu rajamine parandab haigla kinnitusel hooldusravi- ja hooldusteenuse kvaliteeti ning kättesaadavust. Selle seab eesmärgiks ka Euroopa regionaalarengu fond.

Telling lisas, et juurdeehitis toob haiglale juurde veel 53 voodikohta ning koos vastrenoveeritud hoone omadega on neid õendus-hoolduskodus kokku seega 90.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles