Kunstimuuseumi eestvedaja viimane lootus on riigikogu

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lootusrikas aeg mõni aasta tagasi. Mark Soosaar (pildil koos Reiu Tüüri ja Edward Lucie-Smithiga) on toonud Viljandisse uue kunsti muuseumi majja järjekordse näituse ning rahvusvahelise dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivali filmid.
Lootusrikas aeg mõni aasta tagasi. Mark Soosaar (pildil koos Reiu Tüüri ja Edward Lucie-Smithiga) on toonud Viljandisse uue kunsti muuseumi majja järjekordse näituse ning rahvusvahelise dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivali filmid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud nädalal saatis Mark Soosaar «Sakala» kultuuritoimetusele pessimistliku kirja, teatades hansapäevadeaegsest näitusest Linnu tänav 4 majja kavandatud muuseumis.

«Tundub, et tuleme Viljandisse oma luigelauluga, milleks on kahepäevane näitus Linnumaja esimesel korrusel eeloleval laupäeval ning pühapäeval,» kirjutas Soosaar. «Teisele korrusele me enam inimesi kutsuda ei saa, sest hoone seisund on sedavõrd halvenenud. Ja avariilises hoones suuremate kunstinäituste korraldamine ilma igasuguse perspektiivita Viljandisse kunstimuuseum rajada on kaotamas mõttekust.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles