Saaremaa velotuur jõuab täna Viljandimaale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal saabuvad Viljandimaa teedele jalgratturid, kes võtavad omavahel mõõtu eile Tartus alanud 54. Saaremaa velotuuril.

Eile Tartus meeskonnasõiduga pihta hakanud tuuril osaleb tänavu 19 meeskonda 143 sportlasega. Soome, Läti ja Inglismaa kõrval on enim võistkondi Eestist, nende seas kuueliikmeline Viljandi rattaklubi esindus.

«Järgime tuuril põhimõtet sõita vaid oma klubi kasvandikega,» lausus Viljandi rattaklubi treener Marek Johanson, kes ei tihanud enne esimest etappi ennustusi tegema hakata.

«Meil on üpris ühtlane ja üksteist hästi tundev koosseis,» lisas ta.

Tänavusel Saaremaa velotuuri avaetapil on sportlastele harjumuspärane eraldistart asendatud Eestis unustusse vajunud meeskonnasõiduga. Marek Johanson oli kindel, et selline formaat muudab võistluse põnevaks. Kahjuks polnud eilse sõidu tulemused ajalehe trükki minemise ajaks veel selged.

Viljandi rattaklubi meeskond osaleb tänavu tuuril koosseisus Mihkel Ronimois, Margus Paas, Martti Välk, Mikk Vaaks, Mikk Tootsi ja Josten Vaidem. Meeskonna treener ja esindaja on Marek Johanson ning mehaanik Kristjan Kivistik.

Lisaks on Saaremaa rattaklubi meeskonna vormis tuurile üles antud viljandlane Sten Sarv.

Tuuri teisel, 133-kilomeetrisel etapil ületatakse lõpujoon kella 16.45 ja 17.30 vahel Viljandis Kõrgemäe tänaval, kus jagatakse lisaks teised mäefinišipunktid.

Teise etapi start antakse Tartust kell 14, kella 15.30 paiku läbivad ratturid Mustla ja sõidavad Viljandi poole. Enne Viiratsit keeravad nad mööda linna ümbritsevat ringteed Orika ja sealt edasi juba Heimtali suunas. Heimtalis püüavad ratturid kruusasel tõusul mäefiniši võitu ja suunduvad siis Loodi kaudu Paistu. Seejärel väntavad nad läbi Holstre ning finišeeruvad Viljandis Kõrgemäe tänaval.

Tänasel sõidul lähevad boonussekundid jagamisele kolmes vahe- ja kahes mäefinišis. Esimene vahefiniš on Elvas, teine kella poole nelja ajal Mustlas ja kolmas veidi enne kella poolt viit Paistus. Etapi esimesse mäefinišisse on sõitjad oodata kella 16.12—16.46 vahel Heimtalis ning, nagu eelpool kirjas, on teine koos lõpujoonega Kõrgemäel.

Homme kell 10 antakse Viljandis Vabaduse platsil start Saaremaa velotuuri kolmandale etapile. See sõit kulgeb marsruudil Viljandi—Suure-Jaani—Vändra—Järvakandi—Rapla. Üks vahefinišitest on kavas Suure-Jaanis umbkaudu kell 11.50.

54. Saaremaa velotuuri üldvõitja selgub 17. juunil Kuressaares.

ETAPP
Saaremaa velotuuri teise etapi umbkaudne ajakava
    • Kell 14 start Tartu Lõunakeskuse ees
    • Kell 14.27 vahefiniš Elvas
    • Kell 15.33 vahefiniš Mustlas
    • Kell 16.12 mäefiniš Heimtalis
    • Kell 16.25 vahefiniš Paistus
    • Kell 16.46 mäefiniš ja etapi lõpp Viljandis
Allikas: saaremaavelotuur.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles