Mõisaküla kaikus puhkpillimuusikast

, «Lõuna-Mulgimaa» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkestrid sammuvad mängides läbi linna suveaeda. Esiplaanil on Ruhja pillipuhujad.
Orkestrid sammuvad mängides läbi linna suveaeda. Esiplaanil on Ruhja pillipuhujad. Foto: Meelis Sõerd

Mõisakülas kõlas 11. juuni õhtupoolikul üle aastate taas hoogne puhkpillimuusika, mida esitasid 15. maakondlikul puhkpillimuusikapäeval kaasa löövad orkestrid.

Pärast sooloesinemisi linnakese eri paigus sammusid Ruhja, Pärnu, Suure-Jaani ja Viljandi pillipuhujad muusikat tehes rongkäigus suveaeda. Seal juba ootasid pillid soojaks mänginud Mõisaküla orkestrandid.

Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg ütles, et maakondlikku puhkpillipäeva peetakse Mõisakülas juba kolmeteistkümnendat korda. «See on meie väikelinnale suur au,» sõnas ta.

Vahepeal, alates 2006. aastast, olid puhkpillipäevad Suure-Jaanis. Suurürituse naasmise Mõisakülla tegi korrastatud ümbruse ja uute istepinkide kõrval võimalikuks uue lava valmimine.

«Akustika on hulga parem ja päike ei tee palju liiga,» võrdles uut vanaga Ruhja orkestri dirigent Gvido Brenčevs.

«Muusika on nii hästi koju kuulda, et ei pea enam välja tulemagi,» kiitis head akustikat ka suveaia läheduses elav Urve Tehver. Võib-olla seetõttu oligi pinkidel päikeselõõsas vabu kohti.

Suveaias esinemist alustas ühendorkester, mida dirigeerisid järgemööda Gvido Brenčevs, Taavi Reimets Pärnust, Iivo Hakkaja Mõisakülast ja Rein Vendla Suure-Jaanist. Ühendkoosseisus mängis pillimehi ka Suure-Jaani ja Viljandi orkestreist.

18 aastat Iivo Hakkaja juhatusel tegutsenud Mõisaküla bigbändi instrumentaalpaladele lisaks esitas orkestri saatel kaks laulu solist Udo Jakobson. Ta oli veidi muutnud Hans Hindpere laulu «Maal mõnusam» ning selle refrään kõlas üllatusena Mulgimaa-kesksena.

Mõisaküla bigbändist kaks aastat eakam Pärnu puhkpillimängijate selts Saxson esitas pika vaheldusrikka kava uue põlvkonna tegijate Kaido Kivi, Tanel Villandi ja Taavi Reimetsa juhendamisel.

Ruhjalaste orkester mängis oma tuntud heal tasemel. Dirigent Gvido Brenčevs avaldas tunnustust puhkpillipäevade ühele algatajale Iivo Hakkajale. Korraldajate tänu osaliseks said omakorda kõik dirigendid ja mängijad, tantsumuusikat teinud ansambel Vennakese, peojuht Tiina Raba, lahked toitlustajad ja muud abilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles