Mida arvavad Viljandis käinud džässmuusikud Eesti popmuusikast?

Eget Velleste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Salinas, Luisa Caseino ja Massimo Cavalli leidsid, et praegustes Eesti hittides jääb vajaka originaalsusest.
Marco Salinas, Luisa Caseino ja Massimo Cavalli leidsid, et praegustes Eesti hittides jääb vajaka originaalsusest. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Viljandi kultuuriakadeemia korraldas eelmisel nädalal rahvusvahelise džässikoolide võrgustiku (International Association of School of Jazz, IASJ) liikmena koolide kohtumise, mis tõi siia ligi sada välismaist džässmuusikut. Sakala nabis kinni neist kolm, USA Texase osariigist pärit trummari Marco Salinase, Portugalist pärit Luisa Caseino ning Itaalia muusiku ja õppejõu Massimo Cavalli, et küsida, mida nad Eesti popmuusikast arvavad. Külalistele pakuti kuulamiseks laule, mille Eesti Ekspress on esile tõstnud kui meie tipp-40.

Massimo ütles muusikatabeli kohta, et oli lootnud kuulda midagi traditsioonilisemat, mis oleks rohkem juurtega seotud. «Sellist muusikat võib igal pool maailmas kuulda, ainus, mis on teistmoodi, on keel, milles lauldakse,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles