Lahmuse koolilastel on oma aiamaja

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööõpetuse praktikal ja koolitundide ajal valmis korralik aiamaja.
Tööõpetuse praktikal ja koolitundide ajal valmis korralik aiamaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lahmuse mõisa südames seisab aiamaja, mille on valmistanud lisa-aasta õpilased tööõpetuse tundides ja koolipraktikal.

Neid juhendasid töömehed Mati Hansen, Aadu Hommik ja tööõpetuse õpetaja Kuuno Tiitus. «Saime päris korraliku asja,» rõõmustas direktor Heinrich Jürna.

Majakeses on aiatööriistade hoiuruum ja väike õppeklass, kus saab taimi pikeerida ja muid aiatööks vajalikke ettevalmistusi teha.

Maja ees on kasvuhoone kooli ümbruse haljastamiseseks vajalike taimede, näiteks üheaastaste lillede ettekasvatamiseks. Direktori sõnutsi saavad õpilased nii aianduskogemuse ning on võimalik palju raha säästa, sest taimi osta on päris kallis.

Heinrich Jürna selgitust mööda on lisa-aasta õppurid lõpetanud üheksanda klassi, kuid neil on õigus jääda Lahmusele veel üheks aastaks, et läbida eelkutseõpe. Nii saavad poisid aimu  näiteks puidutööst ning tüdrukud aiandusest.

«Nad läbivad eelkutseaineid ja valivad endale elukutse. Samuti käivad nad kutseõppeasutuses praktikal,» rääkis Jürna. «Järgmisel aastal on nad seetõttu küpsemad kutseõppeasutustesse õppima minekuks.

Meilt on läinud õpilasi Põltsamaale, Vana-Vigalasse, Vana-Võitu ja Olustverre.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles