Piigad tuuritavad mööda Euroopat

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi iluvõimlejad Maria Elisabeth Soonik (vasakult) Johanna Christina Peterson ja Liisi Vister näitasid Portugalis peetud rahvusvahelisel turniiril suurepäraseid tulemusi.
Viljandi iluvõimlejad Maria Elisabeth Soonik (vasakult) Johanna Christina Peterson ja Liisi Vister näitasid Portugalis peetud rahvusvahelisel turniiril suurepäraseid tulemusi. Foto: Kersti Peterson

Viljandi spordikooli iluvõimlejad on viimastel nädalatel osalenud rahvusvahelistel võistlustel Portugalis ja Narvas, ees seisab mõõduvõtt Itaalias.

Spordikooli võimlemistreeneri Kersti Petersoni kinnitust mööda näitasid kõik neli tema hoolealust Narvas ja Portugalis peetud võistlustel häid tulemusi. Need turniirid olid mõeldud tugevama ehk A-grupi sportlastele.

«Meil läks mõlemal võistlusel väga hästi,» teatas viljandlannade treener.

Mai viimasel nädalavahetusel Portugalis Almadas asetleidnud «Tigra 2011 tournamentil» teenisid Viljandi spordikooli lasteklassi kuuluvad võimlejad Johanna Christina Peterson ja Maria Elisabeth Soonik mitmevõistluses kaksikvõidu. «Johanna edestas vaba- ja pallikava kokkuvõttes Mariat vaid 0,05 punktiga, kolmandaks tulnud kohalikku tüdrukut aga 1,6 punktiga,» ütles treener.

Tublilt jätkasid tüdrukud ka üksikalade finaalides, kus Maria Elisabeth Soonik võitis vabakava ja Johanna Christina Peterson pallikava. Mitmevõistluse tugevamad lubati üksikalade finaalidesse, et aga igast klubis võis osaleda vaid üks sportlane, pidid viljandlannad omavahel alad jagama.

Juunioride klassi kuuluv Liisi Vister saavutas Portugalis mitmevõistluses neljanda koha ning teenis sellega õiguse teha kaasa kõigi nelja üksikala finaalis. Nagu tõdes Liisi Visteri treener, põles tüdruk kahjuks üksikaladel läbi. «Liisi kipub otsustavatel hetkedel üle pingutama,» lausus ta. «Samas tegi ta mitmevõistluses kõik neli kava suurepäraselt, ma pole teda Eestis nii hästi võimlemas näinudki.»

Vister sai Portugalis üksikaladest parima tulemuse kurikakavas, kus ta saavutas kolmanda koha.

8. juunil Portugalist viivuks kodulinna naasnud viljandlased osalesid kolm päeva hiljem Narvas peetud Ida-Virumaa karikavõistlustel.

Eesti ja tugevate Venemaa sportlaste osavõtul asetleidnud võistlusel pälvis Liisi Vister juunioride arvestuses esikoha, Johanna Christina Peterson oli lasteklassis kolmas ja Maria Elisabeth Soonik viies.

Neljanda Viljandi spordikooli iluvõimlejana pani end nii Portugalis kui Narvas proovile Tiina Braun, kes oli Narvas üheksas ning tegi treeneri jutu järgi väga korraliku võistluse Portugaliski. Esimest hooaega tugevamasse iluvõimlejate gruppi kuuluva Tiina Brauni esinemisi hindas Kersti Peterson kõrgelt. «Väga tublilt sooritatud kavad, mina jäin temaga rahule,» kiitis juhendaja õpilast.

Kersti Petersoni ütlemist mööda oli Portugali oma kahest rahvusvahelisest mõõduvõtust natuke tugevama koosseisuga, ent mõlemad olid arvestatava konkurentsiga.

Noortel viljandlannadel järgneb nüüd kahele järjestikusele võistlusreisile kohe mõõduvõtt Itaalias, kuhu juba neljapäeval asub teele 11 spordikooli iluvõimlejat. Kersti Petersoni sõnul on eesseisval võistlusel oma mõõduvõtt

B-grupi tasemega noortele ja see annab võimaluse ka veidi kergemaid kavasid esitavatele sportlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles