Uus liin tõotab paremat ühendust

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Energia Jaotusvõrk alustab Suure-Jaani ja Võhma kandis 1,4 miljonit eurot maksvat tööd, mis on omasugustest tänavu maakonna mahukaim.

Elektrifirma pressiteenistuse andmeil asendatakse piirkonna amortiseerunud 35-kilovoldine reservõhuliin 15-kilovoldise maakaabelliiniga. Samuti ehitatakse maa alla praegused Võhma ja Suure-Jaani vahelise teelõigu 0,4- ja 15-kilovoldise võimsusega õhuliinid.

Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere ütles, et ehitustööd tõstavad märkimisväärselt piirkonna elektrivõrgu töökindlust ja parandavad elektrivarustust kahe asula vahelistes külades. Paigaldatakse 50 kilomeetri ulatuses maakaabelliini, vahetatakse välja üheksa ja ehitatakse juurde kaks alajaama.

«Loodav reservtoide tähendab, et kui Võhma piirkonnale elektrit andval liinil on rike, saab toite uue liini kaudu ümber suunata ja vältida elektrikatkestust,» selgitas ta.
Jaotusvõrgu võrguarengu projektijuht Andrus Saik lisas, et liiniehitustööd tähendavad piirkonnas ajutisi elektrikatkestusi. «Püüame katkestusi teha küll minimaal­selt ja anname neist klientidele enne teada,» lausus ta.

Võhma elektrivõrgu uuendamine on Jaotusvõrgu tänavune suurim investeerimisprojekt Viljandimaal. Töö tegemiseks on Jaotusvõrk sõlminud hankelepingu elektriehitusettevõttega Corle. Põhitöö algab ilmselt sel kuul, tärmin kukub novembris.

Nagu energiafirma pressiteenistus märkis, oli Viljandimaal tähtis investeering ka äsja lõppenud Olustvere elektrivõrgu uuendamine, mille käigus asendati amortiseerunud õhuliin maa-alusega ja ehitati kaks uut alajaama.

Ligi 210 000 eurot maksnud uuendamistööde tulemusena paranes Olustvere elektrivõrgu töökindlus, samuti muutus paremaks vaade Olustvere alleele. Töid tegi aktsiaselts Eltel Net­works.

Mullu panustas Jaotusvõrk Viljandimaa elektrivõrgu uuendamisse ligi kaks miljonit eurot, millest üle kahe kolmandiku kulus ilmastikukindla maakaabli ja nüüdisaegsete alajaamade paigaldamisele. Tänavu on plaanis Viljandimaal investeerida ligi 2,6 miljonit eurot.

Eestis tervikuna pani Eesti Energia Jaotusvõrk eelmisel aastal elektrivõrgu uuendamisse enam kui 60 miljonit eurot, sealhulgas kogu teenitud ärikasumi. Ettevõtte hallata on üle 61 000 kilomeetri elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles