Elle Eha-Are esitles luulekogu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elle Eha-Are
Elle Eha-Are Foto: Peeter Kümmel

Eile esitles kauaaegne viljandlanna Elle Eha-Are Viljandi linnaraamatukogus oma neljandat luulekogu «Loojanguvälu».


Juba ligi kümme aastat Vändra mail sünnikodus elav poetess on ammutanud sealt ka inspiratsiooni vastvalminud kogu jaoks.



«Loojanguvälu» on pühendatud emale ja räägib üldinimlikest väärtustest. Kogumikus leidub luuletusi eri eluperioodidest, kuid enamik on valminud siiski pärast sünnikoju pöördumist.



Elle Eha looming on lugejaile tuntud siira emotsionaalsuse poolest ning sama vaimu kannavad ka äsja avaldatud luuletused.


«See kogu on ehk varasemaga võrreldes analüüsivam ja rohkem tagasivaatav,» arvas autor ise.

Elle Eha-Are hindas kõrgelt eile Viljandi linnaraamatukokku kogunenud luulesõprade huvi ja toetust. Väga rahule jäi ta ka esitlusel luulet lugenud Merike Moksi ja musitseerinud Meelis Uti koostööga.

«Ma ise olin ka üllatunud, et see nii kaunilt kokku kõlama hakkas,» ütles poetess.

Varem on Elle Eha-Arelt ilmunud luulekogud «Lavastatud laul» (1990), «Päikese palvel» (1993), «Tuli tulest» (1999), laste lavajuttude kogumik «Saa õnnelikuks, väike Cosette!» (1996) ja kolmest lavaloost koosnev «Sõlesära» (2001), mis on valminud Ella Kallase kogutud Mulgimaa pärimuste põhjal.

Elle Eha-Are on olnud Viljandi kultuurikolledži kauaaegne õppejõud ja Ugala teatri näitlejanna. Eesti kinoklassikasse on ta ennast mänginud naispeaosalisena Leida Laiuse 1965. aastal valminud filmis «Mäeküla piimamees».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles