Kümnendikul varastatud sõidukest on kasko

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei registreeris aasta jooksul kokku 361 sõidukivargust.
Politsei registreeris aasta jooksul kokku 361 sõidukivargust. Foto: Marko Saarm

Eesti kindlustusseltside liidu (EKSL) andmeil varastati eelmisel aastal 37 sõidukit, millel oli sõlmitud vabatahtlik sõidukikindlustus ehk kasko. Politsei registreeris aga aasta jooksul kokku 361 sõidukivargust. Seega kümnendikul kõikidest varastatud sõidukitest oli kaskokindlustus.

Kindlustusseltside liidu juhatuse liikme Andres Piirsalu sõnul on Eestis ligi pooltel sõidukitest kaskokindlustus. «Eelmise kolme aasta jooksul on toimunud iga kolmanda sõidukiga kaskokindlustuse juhtum ning aastas on kokku ligi 60 000 juhtumit. Selle teabe taustal võib öelda, et vargused moodustavad vaid väikese osa kaskokindlustuse juhtumite üldarvust. Märkimisväärne osa sõidukivargustest leiab aset välismaal, mistõttu peaksid autoomanikud reisil olema eriti ettevaatlikud,» kõneles ta.

Piirsalu sõnul katab kohustuslik liikluskindlustus liiklusõnnetuse kahju kannatanule, ent kaskokindlustusega on kindlustatud sõiduk ise. Sõiduk võib kahjustada saada väga erinevatel põhjustel.

Kindlustusseltsid maksid eelmisel aastal 37 varastatud sõiduki eest kokku 501 600 eurot. Kaskokindlustusega sõidukitest kõige rohkem varastati BMW-sid. Reeglina hüvitatakse varguse korral kliendile kindlustussumma, millest on maha arvestatud omavastutus. Kui sõiduk leitakse üles, on hüvitis väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles