Viiratsi uuselamurajoon võitleb endiselt veega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustis avanes Heina tänaval samasugune vaatepilt: praegused ja toonased lombid on nagu kaks tilka vett.
Augustis avanes Heina tänaval samasugune vaatepilt: praegused ja toonased lombid on nagu kaks tilka vett. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viiratsi uuselamurajooni elanikud kurtsid suvel, et vihmaga muutub nende kodu ümbrus tõeliseks mülkaks ning ehkki vallavanem Väino Luik avaldas lootust, et olukord peagi paraneb, valmistab liigvesi muret ka praegu.


Heina tänava sademevete kanalisatsiooni projekt oli suvel tellitud ja tööd pidid valmis saama sel sügisel, kuid esimesi ehitusega seotud mehi märkasid elanikud alles eile.



Viiratsi vallavanem Väino Luik, kas see tähendab, et kõik augustikuised plaanid on jõus ja elanikel pole muretsemiseks põhjust?


Just praegu tegelemegi Heina tänava kanalisatsiooni rajamisega. Niidu ja Ristiku tänaval on ehitustööd käinud vahelduva eduga terve aasta. Alles hiljuti ehitati truupe, et vett ära juhtida.



Ristiku tänaval võib probleeme ette tulla järgmise suveni, mil on plaanis Sakala tänava pikendusena valmis ehitada jalakäijate tee. Siis kaevatakse kraav ja tehakse truubid Ristiku tänavale.



Kes rajab Heina tänava sademevete kanalisatsiooni ja kas ehitajaga on leping juba sõlmitud?

Konkursil osales neli firmat ja selle võitis aktsiaselts Valmap Valgamaalt. Leping on ehitajaga sõlmitud. Kui mõni hinnapakkumine oleks vallale üle jõu käinud, siis praegu saab töö tehtud umbes 400 000 krooni eest.



Mis on töö lõpliku valmimise tähtaeg?


Töö valmib 15. detsembriks.



Kui tõenäoline on, et sooja talve korral pääseb jõuluvana kuiva jalaga selle piirkonna kodudesse?

Suurt vett seal jõulude ajal enam ei ole, kuid sajuse ilma korral peaks kummikud ikka kaasas olema.



Heina, Ristiku ja Kulli tänava projekti koostas Tiit Korn 2005. aastal ning see läks vallale maksma 58 000 krooni. Kas projekteerija oleks pidanud  hiljem ilmnenud raskusi professionaali pilguga ette nägema?


Projekti järgi pidi liigvesi imbuma pinnasesse, kuid viimastel aastatel on sademeid olnud nii rohkesti, et maapind ei võta sellist kogust vastu. Kõrval, vanemas Viiratsi osas toimib samalaadne projekt seni hästi.



Kas tagantjärele hinnates vastas Tiit Korni töö valla ootustele? Kas olete projekti koostajale esitanud mingeid pretensioone?


Töö vastas valla ootustele ja pretensioone ei ole, sest meil ei olnud mingeid erinõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles